Hogyan törd meg a jeget az első randin?
2021-02-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Oldott hangulat és szórakoztató beszélgetés? Mindenki ilyen randevúról álmodik. Persze ezt nem mindig olyan könnyű meg is valósítani a gyakorlatban, különösen az első alkalommal. Pedig vannak erre jó módszerek, az egyik közülük a nevetés.

Észrevetted már, hogy ha valaki akár egy konferencián, akár valamilyen előadáson beszédet tart, az időnként megáll, és bedob egy poént. Ezzel ugyanis megtöri a hallgatóság csendjét, és kicsit felrázza a közönséget.

Sajnos a jó humor, és a megfelelő alkalmazása nem megy minden embernek könnyedén. Még a legnagyobb komikusok is sokat gyakorolnak. De attól, hogy nem ez a foglalkozásod, néhány apró trükköt Te is elsajátíthatsz, így a következő találkán már természetesebben fog menni.

1. Mesélj egy viccet!

Legyen az egy egyszerű szóvicc, vagy egy mókás történet, ha jól adod elő, akkor biztos siker lesz. A lényeg, hogy próbálj minél természetesebb lenni, és leplezd az idegességed. De lehetőleg ne a randipartnered ugratásával kezd, mert mindenkinél máshol van a határ, és nem tudhatod, hogy egy ismeretlen számára mi fér még bele ebbe a körbe.

2. Tegyél egy vicces megállapítást adott helyzetről!

Ha például az egyik pincér csinál valami mulatságosat, akkor az egy remek lehetőség Neked, hogy belekapaszkodj. Persze nem szabad arrogáns és sértő módon, inkább csak némi élcelődéssel. Amikor ugyanis bevonsz egy harmadik személyt egy párbeszédbe, akin közösen tudtok mosolyogni, az azonnal áttöri a jeget köztetek.
Nem tanácsos például ezt mondanod: „Ezek tényleg szendvicsnek nevezik ezt?”
Vicces lehet viszont így: „Szerinted azért felejtette ki a hagymát a szakács a hamburgeremből, mert vigyázni akar az egészségemre?”

Ezt is olvasd el! - 6 kérdés, amivel emlékezetessé tehetsz egy első randit

3. Viccelődj saját magadon!

Az az ember, aki nevetni tud saját magán, az mások számára egy kiegyensúlyozott és békés természetnek tűnik, aki képes együttélni a hibáival. Ha számodra nehézség elmesélni egy poént, akkor figurázd ki kicsit önmagadat. Némi önirónia vagy egy rossz tulajdonságod vicces formában történő kiemelése pozitív első benyomást kelthet a partneredben.

4. Kezdeményezz egy vicces játékot!

Kellemes szórakozást kínál némi egyszerű játék. Amikor a parkban sétáltok, akkor versenyezhettek, hogy ki lát több bajuszos (vagy vicces ruhájú vagy hosszú hajú) férfit, de azt is kipróbálhatjátok, hogy egy választott akcentussal beszélgettek egész este.

5. Csak nevess!

A nevetés, az ásításhoz hasonlóan ragadós. Ezt már a tudomány is bebizonyította. Ha egy másik ember társaságában igazán szívből tudsz nevetni valamin, akkor ő is követni fogja a példád. Ha pedig már mindketten nevettek, akkor a kezdeti stressz és feszültség hamar köddé válik.

Nem lehet mindenki profi komikus, de bárki elsajátíthatja a fenti ötleteket. Ne feledd, minél többször gyakorlod, annál természetesebben fog menni, és bármilyen helyzetben könnyedén feltalálod majd magad.