6 kérdés, amivel emlékezetessé tehetsz egy első randit
2020-10-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randi mindig izgalmas, ugyanakkor kiszámíthatatlan is egyben. Sokan előre aggodalmaskodnak miatta, hiszen a világért sem szeretnék elszúrni már az elején, de egy randi mégsem olyan, mint egy állásinterjú, nem szabad túlságosan komolyan venni. Itt nincsenek megszokott kérdések, nincsenek kötelező témák, sosem tudhatod előre, hogyan alakul az este.

Ha mégis nagyon izgulsz, és szeretnél biztosra menni, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy néhány könnyedebb témával nyitsz. Pár jól eltalált kérdéssel ugyanis éjszakába nyúló beszélgetést indíthatsz el, amellyel megalapozhatod akár a következő találkát is.

De milyen kérdésekkel érdemes kezdened?

Étel, ital

A randik többsége egy vendéglátó egységben történik, így már az első percben adódik a téma, hogy ki mit kér, mit szeret, meg persze tovább mehettek, és beszélhettek aktuális diétákról, ízlésekről.

Mi a kedvenc ételed? Szeretsz a kollégáiddal együtt ebédelni, vagy inkább egyedül szoktál? Szívesen kóstolsz meg ismeretlen ízeket? Mennyire vagy bevállalós?

Szabadidő, hobbi

Ha az interneten vagy mobil appon keresztül ismerkedtetek meg, akkor bizonyára tudsz már valamennyit a partnered munkájáról, és kedvenc tevékenységeiről. Egy randin nem biztos, hogy szívesen beszélget valaki unalmas szakmai témákról, ezért talán jobb a hobbikra, szabadidős elfoglaltságokra kitérni helyette.

Mivel töltöd a hétvégéket? Van olyan szenvedélyed, amit életed minden percében csinálnál?

Utazás

A korábbi úti élményei hallatán sokkal jobban megismerheted valaki értékrendjét és elképzeléseit a világról.

Hová utaznál legszívesebben? Mi volt a legemlékezetesebb utad? Hátizsákkal járnád a világot, vagy inkább a luxust kedveled? Egyedül vagy inkább társasággal szeretsz utazni?

Barátság

A közvetlen barátai sokat elárulnak a partnered személyiségéről. Az emberek ugyanis leginkább a hozzájuk hasonló társasággal veszik körül magukat, akikkel hasonló a véleményük, a szokásaik és az életmódjuk.

Sok barátod van? Mióta ismered a legjobb barátodat? Mit szoktatok együtt csinálni? Mi volt a legfontosabb közös élményetek?

Gyerekkor és család

Ebben a témakörben nem feltétlenül az unalmas résznél (testvérek, születési hely stb.) kell leragadnod, inkább veheted viccesebbre is a dolgot.

Mi volt a legnagyobb butaság, amiben gyerekként hittél? Mi volt a legemlékezetesebb csínytevésed az iskolában?

Szórakozás

Amikor közös kapcsolódási pontokat keresel egy új partnerrel, akkor a szórakozás témakör nagy segítségedre lehet. Kérdezheted a kedvenc zenéjéről, filmjéről vagy írójáról, és még, ha nem is egyezik sok dologban az ízlésetek, azért valamit biztosan találtok, ami mindkettőtökhöz köthető.

Kinek a szerepét játszanád el egy mozifilmben? Melyik színész hasonlít hozzád leginkább? A Te könyvedben milyen lenne a főhős?

Egy randevút sosem szabad túlaggódni, inkább próbálj meg lazítani, és jól szórakozni. Hagyd, hogy a beszélgetés menjen a maga természetes útján, ne görcsölj, kérdezz és figyelj a másikra, így biztosan elkerülheted azt a bizonyos kínos csendet.