Az első randik 11 íratlan szabálya, amit Neked is ismerned kell!
2020-10-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randik egyetlen célja, hogy jó benyomást keltsünk a partnerünkben, és kiderüljön, hogy lehet-e folytatás. Ehhez azonban nem árt ismerni az íratlan randi etikettet. De mi is ez pontosan?

Összegyűjtöttünk 11 olyan szabályt, amelyet Neked is illik betartani!

1. szabály: Légy pontos!

Ha már az első randin elkésel, biztosan nem fog jó fényt vetni Rád. Könnyen arra a következtetésre juthat ugyanis a partnered, hogy nem tartod elég fontosnak, és csak vesztegeti az idejét.

2. szabály: Halkítsd le a telefonod!

A legjobb, ha elő sem veszed, inkább csal elsüllyeszted a táskád mélyére, vagy a zsebedben hagyod. Egy első randin különösen illetlen dolog, ha a partereddel nem törődve, csak az üzeneteidre válaszolgatsz, vagy egyik hívásod követi a másikat.

3. szabály: Ne ítélkezz!

Előfordulhat, hogy a partnered mond vagy tesz egy olyan dolgot, ami alapján azonnal pálcát törsz felette, de lehet, hogy óriásit tévedsz. Nem ismered még annyira, hogy biztos lehess benne, miért tette. Inkább kérdezd tovább, és próbálj minél több részletet megtudni róla.

4. szabály: Légy nyitott!

Nem teljesen úgy néz ki, mint a fotón? Gyakran előfordul. Attól még ő az az ember, akire kíváncsi vagy, és akit szeretnél közelebbről megismerni. Maradj nyitott, adj neki egy esélyt. Talán pont ő az Igazi számodra.

Ezt is olvasd el! - 9+1 téma, amiről az első randin beszélgethettek

5. szabály: Figyelj oda az öltözködésedre!

Ha egy étterembe mentek vacsorázni, akkor ne a kedvenc otthoni melegítőnadrágodat vedd fel. Szánj időt és energiát a megjelenésedre. Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor magabiztosabbnak tűnsz majd, és ettől a kisugárzásod is vonzóbb lesz.

6. szabály: Készülj!

Gondold át, hogy mire is vagy igazán kíváncsi, milyen kérdéseket fogsz feltenni neki. Ez segíthet megalapozni egy kellemes beszélgetést, és elkerülheted a kínos csendet.

7. szabály: Légy őszinte!

Ne vezesd félre már az első randin és ne játszd meg magad, csak azért, mert azt gondolod, hogy akkor jobban tetszel majd neki. Hagyd, hogy az igazi énedet megismerhesse, mert egy komoly kapcsolat csak innen indulhat.

8. szabály: Legyél kedves!

Ne csak vele, hanem a körülöttetek lévő többi emberrel is bánj udvariasan. Egy étteremben a pincérekkel, vagy a moziban a pénztárossal. Ha arrogánsan viselkedsz, akkor biztosan nem fogsz jó benyomást kelteni a partneredben.

9. szabály: Ne hazudj!

Mindig mondj igazat az életkörülményeidről, a munkádról, és még a korábbi kapcsolataidról is. Nem tudhatod, hogy hová fejlődik ez az új szerelem, és a hazugságok mindig kiderülnek. Ne ronts el mindent egy ilyen butasággal.

10. szabály: Ne vitatkozz a számlán!

Vannak még olyan konzervatív emberek, akik szerint a férfinak kell fizetni a számlát. Mások viszont elvárják, hogy a nő állja a saját fogyasztását. Bármelyik táborba is tartozol, minden esetben ajánld fel a közös fizetést, de ha a partnered szeretne meghívni, akkor fogadd el, és ne állj le vele vitázni.

11. szabály: Figyeld az órát!

Bár manapság már nincsenek Hamupipőkék, akiknek éjfélkor el kell hagyniuk a báltermet, de mégsem tanácsos, ha túl hosszúra nyújtjátok az estét. Mindig legyen elég hosszú a randi ahhoz, hogy közelebb kerüljetek egymáshoz, de ugyanakkor elég rövid is annyira, hogy maradjon még némi titok a következő alkalomra is.