11 egyszerű ötlet egy szórakoztató első randihoz
2020-10-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első beszélgetés mindig nehéz ügy. Szeretnél viccesnek tűnni és megnyerőnek, de ugyanakkor nem akarsz túlságosan rámenős vagy erőltetett lenni. Az alábbi 11 könnyen bevethető ötlet segíthet átlendülni a nehezén, általuk jó benyomást tehetsz a partneredre és persze begyűjthetsz néhány jó pontot a folytatáshoz.

1. Vállald fel őszintén az érzéseidet!

A világon kevés olyan ember él, aki ne lenne ideges egy első randin. Nem vagy egyedül, és valószínűleg a partnered is hasonlóan érzi magát. Ha már az elején felvállaljátok ezt, akkor akár együtt nevethettek rajta egy jót, és máris megkönnyebbültök.

2. Mutass érdeklődést!

Mindig fontos, hogy arra az emberre figyelj, akivel éppen beszélgetsz, különösen egy első személyes találkán. Az emberek többsége általában imád magáról és az élete kalandjairól mesélni, ha azt érzi, hogy a másikat tényleg érdekli.

3. Kérdezd a kedvelt dolgairól!

Ez egy olyan téma, ami gördülékennyé teszi a beszélgetést, hiszen amiért szenvedélyesen rajongsz, arról felszabadultan tudsz mesélni is. Ha pedig több közös pontra is fény derül köztetek, akkor az jó jel lehet a kapcsolat jövőjét illetően.

Ezt is olvasd el! - 9+1 téma, amiről az első randin beszélgethettek

4. Ne add ki teljesen magad!

Természetes dolog, hogy próbáljátok egymást minél közelebbről megismerni egy randin, de mégsem szabad az összes személyes dolgodat ”kiteregetned” már az elején. Most még csak az a cél, hogy kiderüljön működik-e köztetek a kémia, a többi ráér később.

5. Kerüld a politikát!

Mindenki másként gondolkodik a világról, pláne a politikáról. De ez egy olyan érzékeny téma, ami nem egy első randevúra való. Senkinek se hiányzik egy elmérgesedő vita egy vadidegennel.

6. Ne hazudj!

Ne próbáld magad többnek és jobbnak eladni, mint ami vagy. Ne hazudd magadat híres zenésznek, ha csak zenetanárként dolgozol. Mutasd a legjobb arcod, de maradj hű magadhoz és a valósághoz. Hidd el, pont úgy vagy jó, ahogy vagy. Ráadásul úgyis minden kiderül.

7. A pénzügyeid nem tartoznak rá!

Természetesen nem kell titkolnod, hogy mi a foglalkozásod, vagy milyen pozícióban dolgozol. De a pénzügyeket egyelőre ne firtasd. Annál sokkal érdekesebb témákról is beszélgethettek.

8. De ne az exekről!

Mindenki túl van már néhány hosszabb vagy rövidebb kapcsolaton, mégsem szabad túl sok információt megosztanod a volt partnereidről. Ha esetleg mégis előkerül a téma, akkor zárd rövidre a dolgot. Nem vagy köteles róla beszélni, ha nem akarsz.

9. Csak pozitívan!

Próbálj magadról minél pozitívabb képet festeni. Az önbizalomhiányos kijelentések, még ha viccesnek szántad is, nem biztos, hogy jó benyomást keltenek a másikban.

10. Legyél nyugodt és összeszedett!

Egyszerűen legyél jelen, akkor és ott. Ne gondolkozz a jövőn, ne aggodalmaskodj butaságokon, egyszerűen csak élvezd a pillanatot. A randizás kifejezetten szórakoztató tud lenni, ha nem akarod görcsösen jól csinálni.

11. A telefont tedd el!

Kapcsold ki a csendőhangot, és hagyd a mobilt a táskádban. A legkevésbé sem helyénvaló a másik előtt nyomkodni a kijelzőt, és percenként ellenőrizni az értesítéseket rajta. Ha Te így viselkedsz, akkor hogyan várhatod el, hogy a partnered Rád figyeljen?

Az első randin és az élet minden pillanatában az a legfontosabb, hogy ne játszd meg magad, azt a csodálatos lényt mutasd meg a világnak és a partnerednek, aki igazán Te vagy. A nagy Ő ugyanis pont Téged fog keresni, hidd el.