Mit kell tudnod, ha olyan férfival randizol, akinek már vannak gyerekei?
2020-10-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

A randizás önmagában sem egyszerű történet, de ha az egyikőtöknek már vannak gyerekei, az tovább bonyolíthatja a dolgokat. Természetesen csak azért, mert valaki szülő, még ugyanúgy vágyik a szerelemre és egy igazi társra. Emiatt sosem szabad elutasítanod senki közeledését. De pont a családja miatt, jobban meg kell gondolnod, hogy mit, mikor és hogyan teszel.

Mire figyelj, ha egy apukával randizol?

Csak akkor találkozz a gyerekekkel, ha már komolyra fordult a kapcsolatotok!

Senkinek nem tesz jót egy túl korai találkozás. A gyerekek számára a legfontosabb a biztonság és az állandóság. A friss szerelemben viszont semmi nem biztos. Lehet örökké fog tartani, de az is lehet, hogy két hét múlva már hallani sem akartok egymásról.

Egy apának mindig a gyerek lesz az első.

Ez akkor is igaz, ha csak hétvégi apuka, és akkor is, ha esetleg egyedül neveli őket. Bármikor előfordulhat, hogy az utolsó pillanatban kell lemondania egy megbeszélt közös programot a gyerekek miatt, és ezt Neked tiszteletben kell tartanod. Csak akkor vágj bele egy ilyen kapcsolatba, ha ezzel képes vagy együtt élni.

Ezt is olvasd el! - Hogyan randizz válás után, szülőként? - 6 jó tanács

Tisztázzátok, hogy Te szeretnél-e saját gyerekeket!

Ha a partnerednek már vannak gyerekei, akkor nem biztos, hogy szeretne többet. Ha Te viszont vágysz sajátra, akkor ezt már a kapcsolat legelején világosan ki kell fejezned felé. Egy ilyen beszélgetés sokban befolyásolhatja a közös jövőtöket, ha egyáltalán lesz olyan. De hidd el, sokkal jobb időben kiszállni, mint hiába várni évekig.

Van egy ex, akivel számolnod kell!

Hacsak nem özvegy a partnered, akkor nagyon valószínű, hogy többször fogsz találkozni a gyerekei anyjával, azaz mindvégig jelen lesz ő is a közös életetekben, ha tetszik Neked, ha nem. Ez sajnos nem mindig megy gördülékenyen, egy ilyen helyzet ugyanis gyakran a féltékenység legfőbb forrása is egyben. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy biztosan jó okkal szakítottak, és a partnered Téged választott.

A gyerekeknek időre van szükségük, hogy megszokják az új körülményeket.

A gyerekeknek sosem könnyű elfogadni, ha a szüleik elválnak, és ők együtt többé már nem alkotnak egy családot. Azt pedig, hogy ezek után az apjuk vagy anyjuk újra randizzon, és idegenek jelenjenek meg az életükben, különösen nehéz feldolgozni. Ezért Neked kell türelmesnek lenni, megértőnek és kedvesnek. Ne erőltess semmit, hagyd, hogy minden elrendeződjön a maga természetes módján.

Egy apukával randizni mindig nehezebb.

Próbálhatsz felkészülni mindenre, de egy ilyen kapcsolatban valószínűleg gyorsan kicsúszik majd a kezed közül a kontroll. Talán először még úgy gondolod, hogy képes vagy szembenézni bármivel, de előfordulhat, hogy végül már azt érzed, ez számodra túl sok. Ebben a kapcsolatban nem csupán a Te és a partnered érzéseivel kell megbirkóznod, hanem a gyerekekével is. Természetes, hogy lesz olyan pillanatod, amikor inkább feladnád, és menekülnél. Olyankor vegyél egy mély levegőt, és vedd elő a legtürelmesebb éned. Mert megéri. Ha igazán szeretitek egymást, akkor ezek a nehézségek is megoldódnak majd, és boldog családként élhettek tovább.