Mit árul el rólad az arcformád?
2020-08-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?, Rúzs

Az arcformánknak nem szoktunk túl nagy figyelmet szentelni. Pedig nagy hatása – megjelenésünkre és jellemünkre egyaránt. Ha kíváncsi lettél, hogy vajon mit árul el rólad az arcformád, akkor jó helyen jársz.

#1 – Gyémánt

A gyémánt formájú arccal rendelkezők rettentő jó szónokok, igazi kommunikációs profik. Állandóan tökéletességre törekednek, ami a karrierjük szempontjából jól jön, viszont ezzel rengeteg stresszt és feszültséget okoznak maguknak, így ez a jellemvonásuk a legnagyobb erősségük és gyengeségük is egyben.

#2 – Ovális

Az emberek többségének ovális az arcfomája. Az ebből adódó szimmetriának hála pedig majdnem mindegyik frizura jól áll nekik, így nem kell tartaniuk attól, mit hoz ki hajkoronájukból a fodrász legközelebb. Az ilyen arcformával megáldott emberek majdhogynem munkamániások, pragmatikusan hoznak döntéseket, azaz gyakorlatiasság jellemző rájuk. Esetükben az egészséges ambíció párosul a magas elvárásokkal magukkal és másokkal szemben.

#3 – Négyzet

A széles homlok és állkapocs egyet jelent a négyezetes arcformával. Általánosságban elmondható, hogy azok a személyek, akiknek ilyen formájú az arcuk, született vezetők, rendkívül jól bírják az állandó stresszt, továbbá szeretnek terveket és stratégiákat készíteni. Ezeknek hála pedig tökéletesen átlátják a hosszabb időtartamú projekteket is.

#4 – Szív

Matematikai számítások alapján ez a legszebb arcforma, aminek elnevezése is arra utal, hogy az ilyen arcformájú személyeknek nagy a szívük, rendkívül kreatívak és nagyon empatikusak. Mindemellett azonban akaratosak és néha makacsok is. 

#5 – Háromszög

A háromszög formájú arccal rendelkezők rendkívül szenvedélyesek, művészeti tehetséget mutatnak, ebből kifolyólag kreatívak. Ezen tulajdonságokból adódóan pedig érthető módon érzékenyek is.

#6 – Téglalap

A keskeny-hosszúkás arcformájúakat nagyon okosnak tartják, viszont azt is hozzáteszik, hogy néha túl sokáig agyalnak egy-egy dolgon. Ezen kívül arról is híresek, hogy kontrollálni próbálják az érzelmeiket, amitől azonban távolságtartónak tűnnek.

#7 – Kerek

A kerek arccal a legtöbb ember kedvességet és nyitottságot kapcsol össze. Ezt teljesen jogosan teszik, ugyanis valóban melegszívűek, élénkek és érzékenyek. Nagyon könnyen kötnek barátságokat. Azonban arra érdemes figyelniük, hogy ne használják ki őket, ugyanis nagylelkűségük miatt könnyen átverhetik őket.

#8 – Fordított háromszög

Az ilyen arcformájú személyeknek nagyon fontosak a szociális kapcsolatok, szeretnek emberek közt lenni, igazi társasági lények. Épp ezért fokozottan kell figyelniük arra, hogy magukra is szánjanak időt, hiszen az egyedüllét is fontos része az életünknek.

#9 – Trapéz

A trapéz forma megközelíthetetlenséget sugall, így az ilyen személyeket gyakran ridegnek és távolságtartónak gondolják. Ezt a véleményt azzal csak nyomatékosítják, hogy mindent egyedül szeretnek csinálni, és ritkán kérnek segítséget, hiszen ők függetlenek és önállóak. Ennek ellenére ne ijedjünk meg tőlük, hiszen a kemény külső dacára kedvesek és melegszívű emberek.

Forrás: Activebeauty