Honnan tudhatod, hogy készen állsz az újrakezdésre?
2020-08-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy fájdalmas szakítás, egy csalódás, vagy egy hosszabb párkapcsolat után nem mindig könnyű belevetni magad újra az ismerkedésbe. Talán elvesztetted az emberekbe vetett hited, talán bizalmatlanná és félénkké váltál, de a szerelmet úgysem fogod tudni elkerülni, ha egyszer újra bekopogtat az ajtódon.

De honnan tudhatod, hogy már készen állsz, és újra ki tudod nyitni a szíved valaki előtt?

Jól érzed magad egyedül is.

Egy kiegyensúlyozott párkapcsolatot csak akkor teremthetsz meg, ha előtte rendbe hozod a saját életed. Fontos, hogy jól érezd magad a saját bőrödben, és egyedül is teljes legyen az életed. Olyanná kell alakítanod a környezetedet, hogy pozitívan hasson Rád. Keress egy hobbit, járj el sportolni, szórakozz a barátaiddal, és nyerd vissza az életkedvedet. Csak azért ne akarj egy új kapcsolatot, hogy ne legyél egyedül, mert az csak azt erősítené benned, hogy egyedül nem vagy elég jó. Egy új párt is könnyen elriaszthatsz azzal, hogy csakis tőle várod az életed kiteljesítését.

Tudod, mit szeretnél.

Ha képes vagy pontosan meghatározni, hogy mit keresel, és mit vársz el egy párkapcsolattól, akkor értékelni is fogod tudni, amikor megkapod. Egy tartós kötöttséget keresel, vagy csak szórakoznál? Amikor rájössz arra, hogy egy új társ gazdagítani fogja az életed, és nem kiegészíteni, az lesz az éles bizonyítéka annak, hogy készen állsz.

Ezt is olvasd el! - Randizás szakítás után: honnan tudhatod, hogy már készen állsz rá?

Érted önmagadat.

Tisztában vagy vele, hogy mit is akarsz elérni a saját életedben? És képes vagy nyíltan beszélni a vágyaidról egy másik emberrel? Ellenőrizd, hogy nincs-e benned valami olyan viselkedési minta, egy gátló tényező (például korábbi csalódások miatt kialakult védekező rendszer), amely megakadályozhat egy új kapcsolat kialakításában. Készen állsz rá, hogy a párod szükségleteit a sajátod elé helyezd? Képes vagy kompromisszumokra egy közös cél eléréséért? Milyen az érzelmi intelligenciád? Elvárod, hogy a partnered tökéletes legyen, vagy elfogadod olyannak, amilyen, és nem akarod megváltoztatni?

Túl vagy az exeden.

Addig nem állhatsz készen egy új kapcsolatra, amíg a régi árnyékot vet a jelenedre. Mindannyian cipeljük a múltunk terheit, ezért is fontos egyfajta gyászidőszak két kapcsolat között. Próbálj meg tapasztalatot és előnyt kovácsolni a korábban átélt időkből, amellyel gazdagíthatod majd a következő párkapcsolatodat.

Képes vagy priorizálni.

Ha munkamániás vagy, vagy fanatikus sportember, esetleg nagy állatbarát, akkor mindenképpen gondold át, hogy ezek minként befolyásolhatják az új párkapcsolatodat. Ha régóta egyedül élsz, akkor hozzászoktál, hogy nem kell senki másra tekintettel lenned, úgy osztod be az idődet, ahogy Neked tetszik. Egy új szerelem felbukkanása esetén viszont fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt, és legyen elég időd a párodra is.

Szeretnéd megosztani az életed valakivel.

Az ember társas lény, szinte mindenki párban képzeli el az életét, különösen ilyen karaténnal nehezített időkben. Ettől erősebbnek és boldogabbnak érezzük magunkat. Biztos lehetsz benne, hogy készen állsz, ha fontosabbnak tartod az „énidőnél” a közös pillanatokat.

A párkapcsolatok nélkülözhetetlenek az életünkben, és nagyban hozzájárulnak a boldog, és kiegyensúlyozott lelkiállapot eléréséhez. De az is nagyon fontos, hogy előtte jól érezd magad a saját bőrödben is. Ha nem szereted önmagad, akkor mást sem fogsz tudni tiszta szívvel szeretni.