Randizás szakítás után: honnan tudhatod, hogy már készen állsz rá?
2020-07-06  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Nem számít, hogy Te szakítottál a pároddal, vagy ő volt a kezdeményező, nincs elválás fájdalom nélkül. Ha csupán néhány hétig tartott a kapcsolat, akkor talán könnyebb az újrakezdés, mint egy hosszú házasság lezárása után, de nagymértékben függ az ember személyiségétől és hozzáállásától.

Amikor szerelmes vagy, az maga a csoda. Van melletted egy társ, akire számíthatsz, aki támogat és felráz, ha az kell, és aki mindig ott van, amikor szükséged van rá. Pont ezért érzed úgy, hogy vele együtt a másik feledet veszítetted el. Teljesen érthető, hogy mihamarabb szeretnéd az általa hagyott űrt betölteni valaki mással, de honnan tudhatod, hogy valóban készen állsz már visszatérni a randizás világába?

A következő 5 kérdést kell feltenned magadnak!

1.: Mit vársz el a randizástól?

Ha megválaszolod, tudni fogod, hogy mit érzel a párkereséssel kapcsolatban jelen pillanatban. Csak az intim együttlétek hiányoznak? Vagy kellene valaki, akivel eljárhatnál szórakozni, vacsorázni, esetleg kirándulni, mert a szakítással elveszítetted a legjobb barátodat is? Egyik esetben sem a randizás a legjobb megoldás számodra. De ha igazán egy érzelmi kötődésre vágysz valaki iránt, akkor itt az ideje az ismerkedésnek.

Ezt is olvasd el! - Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben

2.: Mennyire friss számodra a szakítás?

A legtöbb esetben néhány nap nem elég egy kapcsolat lezárására. Van olyan, aki hetekig, sőt, akár hónapokig gyászol. De ez rendben van így, nem vagyunk egyformák. Csak Te tudod meghatározni, hogy számodra mennyi időre van szükség. Ha még élesen benned van az utolsó beszélgetés minden pillanata, és akárhányszor eszedbe jut, sírni tudnál, nos akkor talán még korai lenne megszervezni az első randevút.

3.: Van valami mögöttes indoka annak, hogy azonnal randizni kezdj?

Létezik egy társadalmi nézet, amely szerint az embernek győzedelmeskednie kell egy szakításkor. De ez persze teljesen téves. A szakítás mindenkinek fáj, de segíti az önfejlődést, és helyes útra terelhet, hogy tényleg a számodra megfelelő embert találhasd meg. Ezt a valódi boldogságot azonban nem feltétlenül a szakítást követő napon fogod megtalálni. Csak azért, mert az exed már ismerkedik, Neked nem muszáj követned a példáját, ez nem verseny. A kutyaharapást szőrével mondás sem feltétlenül igaz, hiszen nem attól fogsz valakit gyorsabban elfelejteni, ha azonnal belerohansz valaki más karjaiba. Ezt az utat először egyedül kell végigjárnod.

4.: Izgatott vagy az előtted álló, új lehetőségek miatt?

Előfordulhat, hogy már feltelepítettél pár randi applikációt a mobilodra, és ki is néztél néhány jelöltet. Mit érzel velük kapcsolatban? Izgatott vagy a találkozást illetően? Ez biztató jel. Vagy inkább szomorú? Ez már kevésbé. Ha nekiállsz összehasonlítgatni őket az exeddel, akkor az nem lesz jó kezdet. Ez esetben adj még időt magadnak, és inkább várj a randizással.

5.: Igazán készen állsz rá, hogy valaki mást beengedj az életedbe?

Ha párkapcsolatban élsz valakivel, akkor ő belelát a bensődbe. Az életed olyan részleteibe is, amit másoknak nem mutatsz meg. Ez az intim kötelék az, ami gyönyörűvé teszik a kapcsolatot, és ami ugyanakkor a legnagyobb fájdalmat okozza szakításkor. Egy szerelmi csalódás után legtöbben bezárkóznak, és falalkat emelnek maguk köré. Valóban képesnek érzed magad arra, hogy újra ledöntsd ezeket a falakat egy idegen előtt?

Csak Te tudhatod igazán, hogy készen állsz-e rá. Ne törődj másokkal, barátokkal vagy exekkel. Ez a Te életed, amiben Neked kell meghozni a legfontosabb döntéseket. Ha még időre van szükséged, akkor engedd meg magadnak. De, ha úgy érzed, hogy képes vagy újra kinyitni a szíved, akkor ne habozz, a boldogság Rád is ott vár valahol!