Hogyan kezdd újra a randizást egy szakítás után? Megvalósítás 8 lépésben
2019-12-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Egy szakítás legtöbbször komoly lelki fájdalommal és mély szomorúsággal jár együtt. Mindannyian másként éljük meg, és különböző az is, hogy kinek mennyi időre van szüksége a múlt lezárásához és a sebek begyógyulásához.

Köztudott tény, hogy nem tanácsos szakítás után azonnal fejest ugrani egy új kapcsolatba, helyette inkább a belső egyensúlyunk megtalálására, és önértékelésünk helyreállítására érdemes fókuszálni.

Olvass tovább, és megtudhatod, hogy mi az a 8 lépés, amelyen keresztül felkészülhetsz az előtted álló új korszakra, és egy sikeres jövőbeli párkapcsolatra!

1. lépés: Ismerd fel az érzelmeidet!

Egy szakítás, válás után minden olyan zavaros. Adj időt magadnak, próbáld megfogalmazni, hogy mit érzel valójában, aztán éld is meg ezeket az érzelmeket. Legyen szó szomorúságról, dühről, csalódottságról, ismerd fel őket, aztán engedd el.

2. lépés: Idézd fel, hogy mi történt!

Vedd sorra a történéseket a partnerválasztástól az elválásig, és fogalmazd meg azt is, hogy mi volt a Te szereped a kapcsolat elromlásában.

Még több tanácsért, olvasd el ezt is! Hogyan kezdj újra randizni egy hosszú párkapcsolat után? 5 szakértői tanács

3. lépés: Érezd jól magad újra a bőrödben!

Senki nem fog boldoggá tenni, ha önmagadtól nem vagy elégedett, és kiegyensúlyozott. Nem szabad mástól várnod, hogy kiteljesítse az életed, mert egyedül is kerek egész vagy. A nagy Ő már csak a hab a tortán.

4.  lépés: Vizualizálj!

Képzeld el, hogy milyen lenne számodra egy tökéletes randi és egy tökéletes partner. Ez segíthet már az ismerkedés során is beazonosítani számodra, hogy kit is keresel.

5. lépés: Építsd újra a hited!

Egy párkapcsolat sem működhet kölcsönös bizalom nélkül. Ha boldog szeretnél lenni egy másik partner oldalán, akkor el kell engedned a múltbéli sérelmeidet, és hinned kell ismét az emberekben, még ha elsőre lehetetlennek is tűnik.

6. lépés: Bocsáss meg magadnak!

A múlt miatt érzett bűntudatod haragot, és dühöt szül, amely aztán újabb és újabb zátonyra futott kapcsolatokban végződik. Talán önmagadat hibáztatod leginkább a szakítás miatt, de pont önmagadnak kell először megbocsátanod is.

7. lépés: Bölcsen válaszd meg a randipartnereidet!

Ne találkozz olyan emberekkel, akikkel már a legelején se érzed jól magad, vagy valami okból tartasz tőlük. Legyél inkább válogatós, és ne csak azért ugorj bele egy új kapcsolatba, hogy elűzze a magányod.

8. lépés: Próbálj ki új lehetőségeket az ismerkedésre!

Ha a legutóbbi 3 exedet különböző szórakozóhelyeken ismerted meg, akkor ideje váltanod. Ma már rengeteg lehetőség áll nyitva előtted, akár online társkereső oldalakon is. Ha követted az előző lépéseket, akkor már azt is pontosan tudod, hogy kire vágysz, és mit szeretnél egy jövőbeni kapcsolatodtól.

Szakítás után újra randizni nem könnyű, bizonytalannak érzed magad, és keresed az utad. Lezárni a múltat, és elfelejteni valakit nem azt jelenti, hogy már nem fog fájni, vagy hogy teljesen kitörölheted az emlékeidet, helyette sokkal inkább azt, hogy szembenézel a fájdalommal, tanulsz belőle, és valami jobb felé tovább lépsz.

hogyan-kezdd-ujra-a-randizast-egy-szakitas-utan