Mit akar a férfi egy párkapcsolatban?
2021-11-29  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Függetlenül attól, hogy most kezdesz éppen egy új kapcsolatba, vagy már egy ideje együtt vagytok, hasznos lehet tudni, hogy mit is vár el valójában Tőled a párod. Azt gondolhatnánk, hogy a férfiak és a nők ugyanazt akarják, de természetesen ez nem ilyen egyszerű.

Ezért is lehet fontos, hogy nőként kicsit jobban megismerd a férfiak gondolkodásmódját és hozzáállását.

Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet!

1. A férfiak vonzódni akarnak.

A férfiak számára rendkívül fontos a vizualitás, tehát, hogy fizikailag vonzónak találják a párjukat. Számtalan párkapcsolat pont azért megy tönkre, mert hiányzik vagy elmúlik ez a fajta vonzalom. Ráadásul minél inkább belekényelmesedünk egy kapcsolatba, annál kevésbé akarunk tetszeni a másiknak, ezzel pedig fokozatosan kioltjuk a szenvedély utolsó szikráit is.

Hogy mit tehetsz ez ellen? Legyél természetes és bízz magadban. A pozitív hozzáállás és a magabiztosság mindig vonzóbbá tesz a külvilág és így a párod számára is. Próbálj kevésbé „tapadós” barátnő lenni, ne fojtsd meg a párod az állandó ellenőrzésekkel és túlzott elvárásokkal. Emellett persze az is fontos, hogy adj a külső megjelenésedre, szerezz be néhány csinos új ruhát, amelyre a párod is biztosan felkapja majd a fejét.

2. A férfiak érzelmi intimitást akarnak.

A férfiak nehezen fejezik ki az érzéseiket, jobb szeretik azokat megtartani maguknak. Természetesen kivétel ez alól is létezik, de az lényegében mindannyiukról elmondható, hogy a párkapcsolatban egy biztonságos, nyugodt hátteret keresnek. Vannak, akiknek évekbe telik, hogy annyira közel kerüljenek a párjukhoz, hogy képesek legyenek teljesen megnyílni előtte. De enélkül igazán egészséges és kiegyensúlyozott párkapcsolatot nem lehet elérni.

Neked sem szabad félned kifejezni az érzéseidet, ha a partnered megteszi. Az igazi őszinte közeledés segít a közös fejlődésben és a kapcsolat elmélyítésében.

Ezt is olvasd el! - Mit akar a nő egy párkapcsolatban?

3. A férfiak tiszteletet és megbecsülést akarnak.

A kölcsönös tisztelet kulcsfontosságú tényező egy erős és sikeres párkapcsolatban. A tisztelet és a szerelem kéz a kézben kell járjon, anélkül nem fog tudni két ember működni. A férfiak szeretik, ha a párjuk büszke rájuk, és ezt gyakran hangosan is kinyilvánítja. Jól esik nekik, amikor valaki fényezi az egójukat, és persze azt is elvárják, hogy a partnerük értékelje mindazt az erőt és energiát, amit a kapcsolatba beleadnak. Ezekre a pozitív megerősítésekre szükségük van az egészséges önbizalmuk fenntartásához.