Miről ismered fel a valódi, önzetlen szerelmet?
2020-04-03  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Önzetlennek lenni annyit tesz, hogy a párod vágyait és szükségleteit a magad igényeid elé helyezed. Ez számos olyan kompromisszummal, és nehéz döntéssel jár együtt, amelyekben a partnered akaratát engeded érvényesülni a sajátod helyett.

Természetesen ez mégsem jelenti azt, hogy a Te álmaid nem számítanak, és mindig mást kell szolgálnod csak azért, nehogy elveszítsd a szerelmét. Egy másik embert özetlenül szeretni ugyanis csak az tud, aki saját magát is elfogadja, és tiszteli.

Nagyon vékony az a határvonal, ami az önző és az önzetlen párkapcsolat között húzódik.

Olvass tovább, és ismerd meg, hogy miről ismered fel a valódi, önzetlen szerelmet!

Amikor elfogadod, hogy senki sem tökéletes

Ha valakit igazán szeretsz, akkor a jó tulajdonságaival együtt elfogadod az összes hibáját, és a kevésbé vonzó személyes adottságait is. Egyikünk sem tökéletes, így nem ítélkezhetünk emiatt mások felett sem. Egy kapcsolatban vannak jobb, és rosszabb időszakok, amelyet közösen kell megélni, illetve átvészelni. Ehhez kölcsönösen támogatnotok kell egymást abban, hogy mindketten el tudjátok önmagatokat is fogadni.

Ez is érdekelni fog! - 10 figyelmeztető jel, hogy egy nárcisztikus férfivel randizol

Amikor engeded elmenni, mert szereted, és a legjobbat akarod neki

Biztosan kerültél már Te is olyan helyzetbe, hogy bár még mindig őrülten szerelmes voltál a párodba, legbelül mégis érezted, hogy azzal teszel a legjobbat, ha szakítotok. Az önzetlenség egyúttal azt is jelenti, hogy tiszteled a másikat annyira, hogy megteszed, ami neki jó, még ha ez számodra fájdalmas is.

Amikor készen állsz kompromisszumot kötni, és akár áldozatot hozni, mert egy csapat vagytok

Egy kapcsolat két emberről szól, ezért az önzőségnek nincs helye benne. Ketten alkottok egy csapatot, ahol a „mi” számít, az egyéni érdekek előtt. Ennek természetes velejárója, hogy a közös cél érdekében áldozatokat kell vállalnod, és kompromisszumos megoldásokat kell elfogadnod, de ezt mindkettőtökért teszed.

Amikor nem tartod számon, hogy mennyit adsz, és cserébe mennyit kapsz

Ha önzetlenül szeretsz valakit, akkor nem várod el, hogy minden apró figyelmességed viszonzásra találjon. Azért kedveskedsz a párodnak, mert ezzel boldogabbá teheted, és ha ő jobban érzi magát a bőrében, akkor Te is. Ezért annyit adsz a társadnak, amennyit csak tudsz adott pillanatban, és nem annyit, amennyit cserébe elvársz. Ez a fajta adok-kapok rövid távon okozhat egyenlőtlenségeket, de hosszabb távon mindenképpen egyensúlyba kerül.

Amikor engeded fejlődni a kapcsolatot

A kapcsolatban pedig fejlődik mindkét ember. Minél több szeretetet adtok egymásnak, annál jobban megnyíltok a másik előtt, ezáltal pedig még több szerelmet adhattok. Ez a folyamat sosem fog leállni.

Amikor minden tiszteleted az övé

Egy önzetlen szerelemben akkor is hiszel a párodban, amikor senki más. Ezt gyakran persze sokkal könnyebb mondani, mint megtenni, mert előfordulhat olyan helyzet, amikor a párod egy cselekedete kétségeket ébreszt benned. De pont ilyenkor kell a leginkább bíznod a szerelmetekben, és hinni a partneredben, így esélye lesz bebizonyítani, hogy nincs okod kételkedni benne.

Amikor kitartasz jóban és rosszban

Senki nem láthatja előre a jövőt, és gyakran olyan fordulatot vesznek a dolgok, amire nem számítottál. Lehet az egy betegség, vagy egy személyes kudarc, és olyan helyzet áll elő, amelyben egyikőtöknek erőn felül kell támogatni a másikat. Az önzetlen szerelem azt is jelenti, hogy Te ott leszel mindvégig, történjék bármi, Rád számíthat a párod.

Amikor a szeretet sosem fogy el

Nem kell félned attól, hogy túl sok szerelmet adj egy kapcsolatban. Ez az érzés ugyanis nem fog sohasem kifogyni, épp ellenkezőleg. Minél többet adsz, annál több lesz belőle.

Egy önzetlen szerelem nagy ajándék. Egy ilyen kapcsolatban nem azért adsz, hogy cserébe kapj. A saját vágyaid azáltal fognak teljesülni, hogy a párod, és a kapcsolatod teszed az első helyre az életedben. Egy csapatként működtök együtt, és ez kölcsönös bizalomhoz és boldogsághoz vezet.