Mindenmentes Quinoapizza
2024-07-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-20 dkg quinoa

-1/2 tasak sütőpor

-2 ek. olívaolaj

-2 mk. szárított oregánó

A feltéthez:

-1 doboz morzsolt kukorica (konzerv)

-1 közepes doboz zöldborsó (konzerv)

-1 piros kaliforniai paprika

-25 dkg laktózmentes mozzarella sajt

-4 ek. paradicsomszósz

Elkészítés:

A quinoát szűrőben egy éjszakára bő vízbe beáztatjuk, másnap leszűrjük és alaposan átmossuk. Hozzáadunk 1 dl vizet, a sütőport, majd turmixgép segítségével pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a quinoás masszát és elterítjük. Meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk az oregánóval. A sütőben 15 percig elősütjük.

A kukoricát és a borsót leöblítjük, lecsepegtetjük. A paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük.

A pizzalapot megkenjük a paradicsomszósszal, ráhelyezzük a zöldségeket (kerülhet rá gomba, brokkoli is), megszórjuk a sajttal, és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: másnap

1 adag: 610 kcal