Mindenmentes Quinoapizza
Hozzávalók 4 személyre:
-20 dkg quinoa
-1/2 tasak sütőpor
-2 ek. olívaolaj
-2 mk. szárított oregánó
A feltéthez:
-1 doboz morzsolt kukorica (konzerv)
-1 közepes doboz zöldborsó (konzerv)
-1 piros kaliforniai paprika
-25 dkg laktózmentes mozzarella sajt
-4 ek. paradicsomszósz
Elkészítés:
A quinoát szűrőben egy éjszakára bő vízbe beáztatjuk, másnap leszűrjük és alaposan átmossuk. Hozzáadunk 1 dl vizet, a sütőport, majd turmixgép segítségével pépesítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, beleöntjük a quinoás masszát és elterítjük. Meglocsoljuk az olajjal, megszórjuk az oregánóval. A sütőben 15 percig elősütjük.
A kukoricát és a borsót leöblítjük, lecsepegtetjük. A paprikát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A sajtot lereszeljük.
A pizzalapot megkenjük a paradicsomszósszal, ráhelyezzük a zöldségeket (kerülhet rá gomba, brokkoli is), megszórjuk a sajttal, és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Frissen tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 610 kcal