5 jelzésrendszer a szereteted kifejezésére
2024-07-11  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem Nem tanítják, mégis ösztönösen megtanulod, hogyan fejezd ki mások felé a szeretetedet. A szeretet nyelvét elsősorban a családban sajátítja el az ember, ami később egy jó párkapcsolat kialakításához is elengedhetetlen.A következőkben felsorolunk ötféle jelzésrendszert, amivel könnyen ki tudod fejezni az érzelmeidet az imádott férfi iránt. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Íme:

1. Elismerő szavak - ha valakit szeretsz, akkor még a hibáit is szereted. Rajongasz érte, imádod a gesztusait, a nevetését, az ölelését. Amikor elismerésedet ki is fejezed, azzal a szeretet egyik nyelvén szólsz a kedvesedhez.

2. Egymásra fordított idő – ha bármikor végig tudod hallgatni, ha foglalkoztatja valami, vagy egy arcrezdüléséből tudod, hogy mit él át, ha együtt vagytok és semmi más nem vonja el a figyelmedet, akkor te jól „beszélsz” ezen a nyelven is.

3. Meglepetés - örömet okozni neki mindig, minden pillanatban – mi más foroghatna a fejében egy fülig szerelmes párnak. Apró ajándékok, kedveskedések, minden, amitől felragyoghat a másik arca.

4. Önzetlenség - ha azt érzed, hogy minden csak a másik körül forog, és ez így van jól, akkor te már tudod, miről szól ez. Amikor fontosabb lesz a másik, mint saját magad, akkor megtapasztalod az igazi szerelmet.

5. Testi érintés - elég egyetlen ölelés, hogy kifejezd, mit érzel valaki iránt. Elég, ha egy nehéz helyzetben megszorítod a kedvesed kezét, és máris bátrabbnak érzi magát.

Előfordul, hogy egy kapcsolat legelején még óvatos vagy. Nem halmozod el a párodat a dicséreteiddel, nem öleled őt mindig „úgy”, mert azt érzed, ezáltal annyira közel kerülnél hozzá, hogy sebezhetővé, érzelmileg függővé válhatnál. Ezzel pedig nagyobb teret engedhetsz a csalódásnak is. De gondolj arra is, hogy ha nem utasítod el a lehetőségét, akkor a legcsodálatosabb élmény lehet bátorságodért a jutalom. Érdemes mind az ötféleképpen kifejezned, mit érzel a párod iránt. Ha neki még döcögősebben megy egyik-másik, vezesd rá őt is ezek fontosságára!

Ez is érdekelhet! - Túl szép, hogy igaz legyen? Előítéletek és bizalom az online társkeresésnél