Túl szép, hogy igaz legyen? Előítéletek és bizalom az online társkeresésnél
2024-05-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az online társkeresés egyik legfontosabb jellemzője, hogy a személyes találkozóig nem lehetsz semmiben tökéletesen biztos. Vajon olyan ember, mint akinek leírta magát? Vajon úgy fog kinézni, ahogy a fotóján? Sajnos alapvető emberi tulajdonság, hogy mindenki a legjobb arcát próbálja mutatni, és talán rá is tesz egy lapáttal a bemutatkozásában. Hiába lebeg ott a gyors lebukás veszélye, mégis előfordul, hogy valaki nem a saját képeit tölti fel egy társkereső oldalra. Pont ez az oka annak, hogy legtöbben kételkednek, ha valaki túl szép, vagy túl jó. Mert hihetetlennek tűnik a tökéletesség.

Miért kételkedsz a szép külső valódiságában?

Talán mert begyűjtöttél már néhány rossz tapasztalatot életed során, ezért félsz hinni, hogy most másként lesz. Holott nem lehetetlen, hogy a kiemelkedően jóképű férfiak és a legcsinosabb nők is keresnek társat online. Ők is csak emberek, miért ne próbálhatnának az interneten is szerencsét.

Gyakran előfordul, hogy a kételyek hátterében saját önértékelésed, és kishitűséged áll. Ha úgy gondolod, hogy nem vagy elég jók valaki számára, könnyebb azt hinni, hogy az illető profilja kamu, és ezért még csak esélyt sem adsz a dolognak, inkább tovább görgetsz.

Mit tegyél, ha egy „túl szép” adatlapba botlasz?

Amennyiben egy jóképű férfi vagy szép nő profilja szimpatikus számodra, érdemes tenned egy próbát, és írni neki. Kérhetsz további képeket, és ha a válasz pozitív, folytathatod a beszélgetést. Lehet, hogy a valóságban az illető kevésbé tökéletes, de ez nem feltétlenül baj.

Miért nem ítélkezz elhamarkodottan?

Nem csupán a külső számít. Egy randin sem csak azt kell megnézned a másik emberen. A beszélgetések során kiderülhet, hogy a jóképű férfi milyen ember valójában, és lehetnek olyan személyiségjegyei, amelyek még vonzóbbá teszik, vagy éppen ellenkezőleg, kevésbé szimpatikussá.

Ne hagyd, hogy a külsőségek elvakítsanak. A társkeresés hosszú távon a személyiségre épül, és a külső szépség idővel háttérbe szorulhat. Érdemes nyitottan és reálisan hozzáállni egy-egy új partnerjelölthöz, hiszen a belső értékek legalább annyira fontosak, mint a külső megjelenés.

 

Ez is érdekelhet! - 4 tipp, hogy vonzalmat ébressz benne!