Görög saláta, az eredeti recept
Hozzávalók:
-3 paradicsom
-1 salátauborka
-1 zöld húsú paprika
-1 fej vöröshagyma
-15 dkg feta sajt
-2 ek. fehérborecet
-2 ek. olívaolaj
-12 olajbogyó
-1 ek. szárított oregánó
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, húsát csíkokra metéljük. A hagymát felkarikázzuk. A fetát kockákra vágjuk.
Az ecetet simára keverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket tálba szórjuk, megöntözzük az öntettel és összeforgatjuk. A salátára szórjuk a fetát, az olajbogyót és az oregánót, tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: azonnal