Görög saláta, az eredeti recept
2024-05-28  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók:

-3 paradicsom

-1 salátauborka

-1 zöld húsú paprika

-1 fej vöröshagyma

-15 dkg feta sajt

-2 ek. fehérborecet

-2 ek. olívaolaj

-12 olajbogyó

-1 ek. szárított oregánó

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot kis kockákra vágjuk. Az uborkát hosszában kettévágjuk, kb. 1 cm vastagon felszeleteljük. A paprikát kimagozzuk, húsát csíkokra metéljük. A hagymát felkarikázzuk. A fetát kockákra vágjuk.

Az ecetet simára keverjük az olajjal, sóval, borssal ízesítjük. A zöldségeket tálba szórjuk, megöntözzük az öntettel és összeforgatjuk. A salátára szórjuk a fetát, az olajbogyót és az oregánót, tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc

Fogyasztható: azonnal