Mikor van „túl hamar”, hogy szerelmet vallj?
2021-07-20  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

„Szeretlek!” Abban talán mindenki egyetért, hogy ez az egyetlen szó milyen óriási hatással lehet egy emberi életre. Éppen ezért nem szabad csak úgy, minden alapos és valódi érzelem nélkül kimondani ezt bárkinek. Természetesen nincs is annál nagyobb boldogság, amikor úgy érzed, hogy végre találtál valakit, akire mindig is vágytál, de pont emiatt nem szabad elkapkodnod semmit.

Melyek azok a jelek, amelyek azt bizonyítják, hogy még várnod kellene a vallomással?

1. Ha még csak nagyon rövid ideje ismeritek egymást.

Egyes szakértők szerint, akár 6-9 hónap is kell, hogy a valódi szerelem kialakuljon két ember között. Természetesen nem kell ilyen sokáig várnod, de nem árt azért jobban megismerni az új párod, mielőtt még komolyan elköteleződnél. Habár sokan hisznek a szerelem első látásban jelenségében, abban talán egyetérthetünk, hogy ez inkább csak vonzalom és futó fellángolás lehet. Az igazi komoly érzések kialakulásához ennél jóval több közösen eltöltött időre van szükség.

2. Ha bizonytalan vagy.

 Amikor legbelül, az a bizonyos belső hang tiltakozik, akkor nem árt hallgatnod rá. Csak azért ne vallj szerelmet, mert attól félsz, hogy esetleg emiatt elveszíted a párod. Ha ez megtörténik, akkor az nem is volt igazi érzelem. Amíg kétségek gyötörnek, addig inkább hallgass az ösztöneidre, és próbáld minél jobbam megismerni őt, hogy végül eloszlathasd a félelmeidet.

Ezt is olvasd el! - Hogyan érd el, hogy álmaid pasija szerelmet valljon Neked?

3. Ha a párodtól várod, hogy ő is megtegye ezt a lépést.

Ha szerelmet vallasz, és utána alig bírod kivárni, hogy a partnered is megtegye ugyanezt, akkor jobb, ha nem sietsz. Az ideális időpont akkor jön el, amikor mindketten hasonlóan vélekedtek egymásról, és egyszerre mondjátok el az érzéseiteket. De addig, amíg nem vagy biztos abban, hogy a párod miként fog reagálni, addig ne kapkodj el semmit. Sajnos nagyon rosszul is elsülhet egy ilyen pillanat, amely utána tönkre teheti az egész további kapcsolatot.

4. Sosem beszéltetek eddig a jövőről.

 Ha komoly kapcsolatot szeretnél valakivel megalapozni, akkor biztosan előkerülnek majd a terveid és a céljaid. Ha viszont a partnered nem szívesen beszél hosszabb távú dolgokról, akkor félő, hogy ő nem akar elköteleződni melletted. Ezzel szemben, ha belesző a későbbi terveibe, akkor itt az ideje annak a bizonyos vallomásnak.

Egy párkapcsolatban mindig fontos szerepet kap a megfelelő időzítés. Csak akkor vállald fel a partnered előtt a legbelső érzéseidet, ha biztos vagy önmagadban és a párodban is. Ezzel megkímélheted magad az esetleges csalódásoktól és egy kellemetlen pillanattól.