Miért vagy még mindig egyedül?
2022-10-26  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az egyedülálló emberek sokszor úgy érezhetik, mintha az egész világot kétszemélyesre tervezték volna. Hotelszoba franciaággyal, vacsora két személyre, vagy épp a páros mozikuponok. Ismerős, igaz? A gondolat, hogy mindenkinek van egy párja, és az életünk része, hogy őt megtaláljuk, mélyen belevésődött a társadalmi értékrendünkbe és a kultúránkba. Ez a mindenhonnan érzékelhető nyomás az, ami még nagyobb lelkiteher alá helyez sokakat, mert tévesen azt hihetik, hogy ők valamiért nem elég jók, vagy túl válogatósak, de mindenképpen hibásak a szingliségükért.

Holott a valóságban különbség van aközött, hogy valaki az egyedüllétet önszántából választja, és aközött, hogy valaki még nem talált rá a párjára.

 

4 ok, amiért valaki inkább az egyedüllétet választja

Mert fontosabb számára a függetlensége. Egy kapcsolatban két ember közösen hoz döntéseket, és a saját önös érdekeik mellett tekintettel kellene lenniük egymáséra is.

Mert inkább a családjával és a barátaival szeretné eltölteni a szabadidejét. Napjainkban egyre kevesebb idő jut a közvetlen emberi kapcsolataink ápolására, de sokak számára egy barát megőrzése fontosabb, mint a szerelem.

Egészségügyi megfontolásból. Ki gondolná, de az egyedülálló emberek többször járnak el sportolni, és jobban odafigyelnek az egészséges életmódra, mint akik párkapcsolatban élnek.

Mert boldogabb egyedül. Talán nehéz elhinni, de vannak emberek, akik sokkal jobban érzik magukat a saját társaságukban, mint egy romantikus partnerrel. Így senkihez nem kell alkalmazkodniuk és más rossz szokásait sem kell elviselniük.


Ez is érdekelhet! - Nincs szerencséd a szerelemben? Így változtass rajta!

6 ok, amiért valaki egyedül él, bár vágyik egy társra

Mert még nem találta meg a megfelelő partnert. Nem mindenkinek jön össze elsőre, sőt még sokadikra sem. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan, csak elég türelmesnek kell lennünk.

Mert önmaga szabotálja minden ígéretesnek induló randiját. Talán még nem nyitott kellőképpen egy új kapcsolatra, vagy talán nehezen engedi el a függetlenségét, de addig, akár tudat alatt is, elűz bárki hozzá közeledő jelöltet.

Mert túl magasra helyezi a mércét. Persze nem kell az első szembejövő jelölttel azonnal házasságot kötni, de vannak emberek, akik már átesnek a ló túloldalára, és olyan magas elvárásokkal indulnak neki egy kapcsolatnak, hogy nincs partner, aki képes lenne mindnek megfelelni.

Mert túl elfoglalt. Egyre rohanósabb időket élünk, amelyben elég nehéz megtalálni azt a néhány órát, amit a szerelmünkkel nyugodtan eltölthetünk. Egy randizás pedig még ennél is időigényesebb, így sokan bele sem fognak inkább.

Mert túlságosan gyorsan akar mindent. Már az első randin az esküvőről ábrándozik, és ha a partner erre még nem nyitott, akkor dobja is. A végén pedig senki nem marad, aki kitartana mellette.

Mert nem elég kitartó. Egy-két kudarc után megfutamodik, pedig a világon sok milliárd ember él, így időbe telik, amíg ráakad az igazira köztük.

 

Nyilvánvaló, hogy a címben feltett kérdésre nincs egzakt, mindenkire általánosan igaz válasz. Minden ember más, ezért minden élethelyzet is eltérő. Míg egyesek boldogok egyedül, mások nem keresik a szerelmet elég kitartóan, esetleg pont maguk űzik el a lehetőségeket, bármennyire is vágynak egy igazi társra.