Miért tartsd magasan az elvárásaidat párválasztásnál? 3 döntő érv mellette
2019-10-04  /  Szerző:   /   Szerelem Meglepő lehet a cím, hiszen legtöbbször pont azt a tanácsot kapod, hogy ne emeld túl magasra a lécet, ha a leendő partneredről van szó. Biztosan Neked is van legalább egy olyan ismerősöd, aki több oldalnyi listát írt arról, hogy milyen lenne a számára ideális pár. Te talán túlságosan válogatósnak gondoltad eddig, de ha jobban belegondolsz, nem lehet, hogy ő csinálja jól?

A magas elvárások vajon visszatartanak attól, hogy megtaláld az Igazit, vagy éppen segítik számodra a megfelelő embert kiválasztani?

Olvasd el az érveinket az utóbbi mellett!

1. Ha tudod, mit akarsz, könnyebb megtalálni

Az online randi oldalak hihetetlenül megkönnyítik számunkra a társkeresést. Egy-egy ilyen oldalon rengeteg szűrési, és keresési lehetőség adott, ami alapján beállíthatod, hogy pontosan kit keresel. Ennek segítségével csak az elvárásaidnak megfelelő jelöltekre koncentrálhatsz, és nem vesztegeted az időd olyanokra, akik mellett úgysem lennél boldog. Például, ha sportos életet élsz, és hasonló érdeklődésű partnert keresel, akkor elég, ha megnézed valaki adatlapját, és a fotóit. Már abból is kiderül, hogy szabadidejében aktívan hegyet mászik, vagy inkább csak a játékkonzolt forgatja.

Ez is érdekelni fog! 9 irreális elvárás, ami tönkretesz minden kapcsolatot

2. A magas elvárások jobb párkapcsolatot hoznak

Kutatások kimutatták, hogy azok a párok, akik magas elvárásokat állítottak a másik felé, összességében egy elégedettebb, és boldogabb szintre tudták emelni a kapcsolatukat. A párja kedvéért ugyanis, mindkét fél kihozta a legjobbat önmagából, így mindketten megkapták azt, amire vágytak. Ezért ne félj részletesen megfogalmazni, hogy mire vágysz, mert csak úgy teljesülhet.

3. Nem bűn elhinni magadról, hogy többet érdemelsz

A párkeresésben fontos, hogy tisztában legyél az értékeiddel, és azzal, hogy mit nyújthatsz egy másik ember számára. Kellő önbizalom nélkül ugyanis benne maradhatsz egy rosszul működő kapcsolatban, ami nem hozza el számodra a boldogságot. Persze nem szabad átesned a ló túloldalára sem, és nagyképűvé válnod. De soha ne elégedj meg kevesebbel, mint amire igazán vágysz.

Természetesen vékony a határvonal a magas elvárások kapcsán. Nehéz megmondani, hogy mi számít túlzónak, és mi az, ami még elfogadható. Könnyen beleeshetsz ugyanis a saját csapdádba, és visszautasíthatsz egy nagyszerű embert, csak mert valamely elvárásodnak nem tud megfelelni.

Ezért a legjobb, amit tehetsz, hogy pontosan megfogalmazod, a jövőbeni partnerednek milyennek kell lennie, de ehhez aztán ne ragaszkodj görcsösen. Hiszen sosem tudhatod, hogy az élet mikor lep meg egy nagy Ő-vel, aki olyan adottságokkal rendelkezik, amikről sosem gondoltad volna, hogy vonzóak számodra.

par