Te tudod, hogy milyen jelentése van a homlokcsóknak?
2020-10-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem, Tudtad-e?

A csókok és puszik minden formában jól esnek a lelkünknek és a testünknek. De a homlokra kapott csóknál zavarba ejtőbb dolog talán nem is létezik a világon.

Ha egy szülő vagy nagyszülő ad ilyet a gyermekének az nyilvánvalóan a szeretet, a féltés és gondoskodás természetes kifejezése. Ugyanakkor, ha a partneredtől kapod, akkor már korántsem olyan egyértelmű, hogy milyen szándékok húzódnak mögötte.

A homlokcsók alapvetően egy kedves gesztus, amellyel megmutathatjuk a másik iránt érzett szeretetünket és csodálatunkat, de nem épp a szerelmi szenvedélyről és tűzről szól, inkább mély és bensőséges érzésekről, amelyet akár egy jó barátunk irányába is táplálhatunk.

Sok szakember egyetért abban, hogy egy ilyen csók jelentése attól függ, hogy ki adja, és persze kinek. Függhet az életkortól, a kulturális háttértől, egy aktuális élethelyzettől.

Az eltérő kultúrákban eltérő dolgok húzódnak meg egy ilyen gesztus mögött. Az arab társadalomban például a bocsánatkérés és elismerés jele. Máshol az idősebbek a védelmező szerepüket hangsúlyozzák ily módon egy fiatalabb társuk felé. Megint mások számára viszont egyértelműen a szerelem megnyilvánulása, az erős kötődés kifejezése, amelyre minden kapcsolatban nagy szükség van.

Ezt is olvasd el! - 4 módszer, ami segít jobban megérteni a pasidat!

Egy homlok puszi kedves gesztus lehet akkor, ha a párod éppen elfoglalt, vagy stresszes, és a támogatásodról szeretnéd biztosítani, de akár reggeli köszöntésként is bevethető.

Egy másik fontos kifejezése lehet annak is, hogy a kedvesed számodra a legfontosabb és az egyetlen. Nem mindenki tudja szavakkal kifejezni az érzéseit, olyankor jól jönnek az ehhez hasonló apró gesztusok.

Vannak olyan emberek is, akik a tiszteletüket fejezik ki ily módon a másik felé.

És természetesen számos olyan ember is akad, aki a fenti pozitív vélemény egyikét sem osztja, mert szerinte egy csók a másik homlokára egyenesen zavarba ejtő. Ez adódhat az illető bizonytalanságából, hiszen aki attól fél, hogy nem elég jó a társának, egy ilyen gesztustól csak még inkább pesszimizmusba süllyed. Mások gyerekesnek tartják, mert úgy gondolják, hogy a partnerük nem meri nyíltan felvállalni mások előtt a szerelmét.

Végül egy utolsó fontos megállapítás:

A randizás világában általános nézet, hogy ha a partnered csak és kizárólag a homlokodra ad puszit, akkor minden valószínűség szerint nem akar Tőled semmi többet, mint a barátság.