Miért nézz utána a neten a randipartnerednek? És miért ne?
2022-06-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Google vagy nem Google? Sajnos a válasz korántsem olyan egyértelmű, mint amilyennek gondolnád. Biztosan Te is megtetted már korábban: mielőtt első randira mentél volna valakivel, kicsit utánanéztél az illető életének a neten. Ez egyfelől érthető és logikus, másfelől viszont akad néhány hátulütője. Hogy miért?

Amiért egy betegség vagy kóros tünettel kapcsolatban sem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha rákeresel a neten. Az ott keringő információk ugyanis nagyon gyakran tévesek, vagy félrevezetőek. Ráadásul egy-egy kiragadott részlet alapján szinte lehetetlen helyesen megítélni a teljes képet.

Elég, ha csak az agyonfilterezett Insta fotókra gondolsz, illetve a megmutatott tökéletes életekre. A közösségi felületeken ugyanis mindenki csak az életének egy részét teszi közzé, méghozzá olyan tálalásban, ahogy ő akarja.

Ezek után nézzük, hogy miért érdemes és miért veszélyes, ha az első randi előtt nyomozást indítasz a partneredről az interneten!

Előny - Biztonság

Egy neten megismert ember múltja sajnos lehet szöges ellentéte annak, mint amit Neked elmesélt róla. Ha esetleg előfordultak nála sötétebb vagy Rád nézve kockázatosnak ítélhető részletek, akkor még időben kiderítheted, és ezzel megóvhatod magadat egy veszélyforrástól. Bármennyire is szimpatikus volt eddig számodra, hidd el ezek után nem éri meg kockáztatni.

Hátrány – Téves előítélet

A legnagyobb probléma, hogy sokszor néhány fotó és pár poszt alapján kell döntened valakiről, a valódi személyiségéről és ez könnyen tévútra vihet. Talán sokkal viccesebb, mint egy-egy megosztott sztorija mutatja, vagy épp fordítva, a filtereknek köszönhetően sármosabbnak tűnik a fotókon, mint a való életben. Néhány órányi kutakodás után minden bizonnyal egy hamis kép áll össze benned róla, amely alapján végül esélyt sem adsz neki.

Előny – Több fotót találhatsz róla

Az emberek előszeretettel osztanak meg szelfiket és egyéb képeket magukról a közösségi térben, így nem feltétlenül azalapján a kettő alapján kell eldöntened, hogy tetszik-e, amelyet Neked átküldött. Így sokkal több arcát megismerheted még mielőtt először találkoznátok.

Hátrány – A túl sok információ összezavar

Ha a Facebookon görgetve esetleg egyre több tényt és történést találsz vele kapcsolatban, az könnyen elbizonytalaníthat. Például egy kint felejtett régi közös fotó egy exével. Hát köszi nem… Vannak dolgok, amelyeket jobb homályban hagyni.

Ez is érdekelhet! - Hogyan készülj az első randira 5 lépésben

Előny – Találhatsz több közös pontot

Az egyik legnagyobb előnye egy előzetes nyomozásnak, hogy megismerhetsz néhány kapcsolódási pontot kettőtök életében. Pont ugyanaz az étterem a kedvenc helye a városban? Bejelölte magát egy koncertre, amelyre már Te is hónapokkal ezelőtt beszerezted a jegyedet? Szuper. Lesz is miről beszélgetnetek az első randin. De nem csupán az egyezésekre, hanem az eltérésekre is fény derülhet, és még időben meggondolhatod magad a találkozást illetően.

Hátrány – Elvész az első randi izgalma

Ha előre mindent tudni akarsz, mi marad a randira? Hová tűnik az izgalom és a meglepetés? Mit fogsz tőle kérdezni, ha már mindent láttál az életéből? És egyáltalán hogyan fogod kimagyarázni, hogy Te már olyan dolgokat is tudsz róla, amelyekről ő még nem is mesélt Neked?

A fentiek alapján egyértelmű, hogy bármennyire is logikus és csábító kicsit utánajárni a randipartnerünknek, még a találka előtt, azért érdemes mértékkel tenni ezt. Ne vedd el tőle azt a lehetőséget, hogy személyesen vegyen le a lábadról, és varázsoljon el a szimpatikus személyisége. Kár lenne érte.