Miért félnek a férfiak az elköteleződéstől?
2022-12-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Valószínűleg Te is találkoztál már olyan férfiakkal, akik látványosan kerülték a komoly kapcsolat és az elköteleződés témáját, és még csak véletlenül sem vettek részt közös tervek szövögetésében vagy épp hallani sem akartak hosszabb távú célokról. Egyértelműen féltek szorosabbra fűzni bárkivel is a köteléket, és valódi, komoly kapcsolatot kialakítani. Mi lehet az ilyen viselkedésnek az oka?

Mással is randizna még

Az egyik legalapvetőbb ok arra, hogy mitől félnek a férfiak, az nem más, mint nem akarják megfosztani önmagukat a kínálkozó új lehetőségektől. Márpedig, amikor valaki mellett megállapodnak, onnantól elveszítik a szabadságukat, és nem találkozgathatnak többé más nőkkel, illetve több vasat sem tarthatnak egyszerre a tűzben.

A férfiak nem akarnak felnőni

Az elköteleződés és a komoly kapcsolat a felnőtt életet testesíti meg a szemükben. De ők élvezik a fiatal, kalandor világukat, amellyel nem szívesen hagynának fel, egyetlen nő kedvéért. A felnőtt embereknek kötelezettségei vannak, felelősséggel tartoznak a tetteikért, amelyben ők semmi szórakoztatót nem látnak. Sajnos az ilyen pasikból a nők iránti valódi tisztelet is hiányzik, és semmiképpen sem olyanok, akikre bármikor számíthatna a párjuk.

Nemcsak egy nő létezik számukra

Különösen nehéz egy férfi számára megállapodni egyetlen nő mellett, amikor annyi másikkal van tele a képzelete.

Múltban elszenvedett sérelmek

Nem pusztán a nők, hanem a férfiak szívét is összetörheti egy visszautasítás vagy egy félre sikerült randevú. Ezek a múltbéli fájdalmas tapasztalatok rányomhatják a bélyegüket az illető későbbi párkapcsolataira is. A kudarctól való félelem miatt, inkább nem is nyílnak meg egy új szerelem előtt, a bezárkózás pedig lehetetlenné teszi az elköteleződést is.

Ez is érdekelhet! - Honnan tudhatod, hogy ideje lenne már eljegyeznetek egymást? Egyáltalán létezik megfelelő időzítés?

Attól tartanak, hogy nem lesz sikeres a kapcsolat

 A szerelem és a párkapcsolatok kiszámíthatatlanok, az érzelmek irányíthatatlanok. Ezért is olyan bizonytalanok a férfiak egy új kapcsolat esetén. Mivel attól félnek, hogy semmi nem úgy alakul, ahogy szeretnék, és semmi nem lesz tökéletes, ezért inkább bele sem vágnak.

A barátaik szinglik

Ha a baráti körükben még senki nem kötelezte el magát egyetlen nő mellett, akkor természetes, hogy ők sem akarnak kilógni a sorból, és ezzel kimaradni a szórakozásból, mert akkor elveszíthetnék a számukra fontos barátaikat, és az addig megszokott felhőtlen életüket.