Mi a mikroáram és hogyan használható a bőrápolásban?
2022-12-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Tudtad-e?

Elsőre ijesztőnek tűnhet, hogy árammal kezeljük a bőrünket, de számos szakember úgy véli, hogy érdemes esélyt adni a mikroáramnak. Az ugyanis nem csak feszesíti a bőrt, hanem még a szem alatti karikákat is elhalványítja.

 

Mi a mikroáram?

A mikroáram jelentősen gyengébb a hagyományos áramnál, pontosabban az amper milliomod része, aminek következtében sejtszintű hatásokra képes. Ez azt jelenti, hogy elősegíti az adenozin-trifoszfát előállítását, ami az élő sejtek egyik legfontosabb energiaforrása. A folyamat során továbbá kollagén és elasztin is termelődik.

Egy mikroáram terápián bizonyos frekvencián juttatnak áramot a bőrbe, aminek hatására beindulnak a szervezet saját regenerációs folyamatai. Ezt a technikát alapvetően a fizió- és fájdalomterápiák során alkalmazták, de az utóbbi években az arckezeléseknél is központi szerepet kapott.

A mikroáram előnyei:

- Mivel az elektromos impulzusok gyengék, nem okoznak fájdalmat, illetve kellemetlenséget.

- Nem csak az arcbőrre van jótékony hatással, de még az akut és krónikus fájdalmat is képes enyhíteni.

- Gyorsítja a regenerációt és a sebek gyógyulását.

- Serkenti a kollagéntermelést, rugalmasabb lesz a bőr.

- Nem okoz mellékhatásokat.

Hogyan működik a kezelés az arcon?

Amennyiben az arcon alkalmazzák ezt a kezelést, akkor a mikroáram stimulálja a bőr alatti izmokat, amitől az feszesebb lesz, és eltűnnek a szem alatt karikák. Ezen kívül 500 százalékkal megnöveli az adenozin-trifoszfát koncentrációját, aminek következtében az ápolótermékek a mélyebben fekvő bőrrétegekbe is bejutnak. Fontos megemlíteni, hogy ez a hatása csak rövid ideig, mindössze csak pár óráig áll fent. Ha azonban rendszeresen járunk ilyen kezelésre, akkor tovább tarthat a hatás. Az izmokat ugyanis először meg kell edzeni, majd egy idő után teljesen hozzászoknak.

Otthoni kezelés – hogyan működik?

Manapság már számos készüléket lehet kapni, melyekkel otthon magad is el tudod végezni a mikroáram kezelést. Ehhez először alaposan tisztítsd meg az arcod, majd kenj fel rá egy általad választott szérumot. Kapcsold be a gépet, és az álladtól haladj a fül irányába. Ezt ismételd meg az orrtól és a homlok közepétől a fülekig. Arra figyelj, hogy a szemkörnyéket ne érintsd. Végezetül a nyakadon és a dekoltázsodon is használhatod: ebben az esetben haladj a fülektől lefelé a nyak irányába, majd lassan haladj az egyik irányból a másikba. A kezelés után feltétlenül használj hidratálókrémet.

Milyen sűrűn alkalmazd?

Átlagosan 3-5 percig tart egy ilyen otthoni kezelés. Ezt nyugodtan elvégezheted akár mindennap is, reggel vagy este.