Mit kell tudnod az énközpontú emberekről?
2022-12-07  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Milyen is egy valódi, elkötelezett párkapcsolat? Ahol az én helyett előtérbe kerül a mi és a te, ahol önzetlenül segítjük egymást a közös célok eléréséért és a teljes boldogságért. Persze mindez nem jelenti azt, hogy fel kell adnod a saját, személyes álmaidat, sokkal inkább egy egészséges kompromisszumra van szükség, hogy mindkettőtök igényei teljesülhessenek.

De mi a helyzet akkor, ha Te vagy az egyetlen, akinek fontosabb a közös boldogulásotok, aki képes háttérbe szorítani az egyéni szükségleteit, míg a partnered semmilyen együttműködésre nem hajlandó, és semmilyen erőfeszítést nem tesz meg kettőtökért?

Ha ilyen kapcsolatba bonyolódtál, akkor nagyon valószínű, hogy a párod egy erősen önközpontú, egoista ember, akit az alábbi jellemvonásokról ismerhetsz fel!

Csak magáról beszél

Amikor igazán szeretsz valakit, akkor mindent tudni akarsz róla. A múltját, az életét, a szenvedélyét. De, ha egy egoista emberrel élsz együtt, akkor nagyon valószínű, hogy sosem fogja megkérdezni tőled, hogyan telt a napod, vagy ha mégis megteszi, akkor sem fogja őt igazán érdekelni a válaszod.

Csak kapni akar, de nem ad érte cserébe semmit

Te vagy a legnagyobb támasza, drukkere és elkötelezett híve, különösen akkor, ha valami komolyabb nehézséggel néz szembe. De sajnos fordított esetben Te nem igazán számíthatsz rá, sem érzelmileg, sem fizikailag, de még anyagilag sem. Egy probléma felmerülése esetén inkább eltűnik, vagy ami még rosszabb, a Te gondodat is önmagára vetíti, hogy a fókusz végig rajta maradjon.

Ez is érdekelhet! - Hogyan maradj nyugodt, ha épp megőrjít valaki?

Mindent számon tart

A legapróbb gesztusait is sorba veszi, és a fejedhez vágja, amikor esetleg megkérdőjelezed, hogy miért nem támogat jobban. Sajnos, ha tesz is érted, vagy a közös életetekért bármit, azért mindig valamilyen ellentételezést vár el. Az önzetlenséget még hírből sem ismeri.

Sőt! Csak akkor kedves, ha kérni akar valamit

Reggel kávét főz Neked? Vagy megdicséri az új frizurádat, amikor hazaérsz? Biztosan nem pusztán kedvességből teszi. Mindez egy részletesen kitervelt akció felvezetése, amelynek a végén biztosan Neked kell majd kamatostul megköszönnöd a figyelmességét.

Sosem vállal áldozatokat

A közösen töltött idő nagy részébe, az ő családjánál, vagy barátai körében lesztek. Megteszel mindent, amit ő akar. A saját hobbijaidat és szenvedélyeidet háttérbe szorítod, csak, hogy az ő igényeinek eleget tehess, és az ő álmait elérjétek. De tőle ugyanezt sose várd, mert nem lesz rá hajlandó.