„Mesélj magadról!” – amit igazán tudni akar rólad!
2022-10-25  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

„Mesélj magadról!” Bizonyára ismerősen hangzik számodra is ez a mondat, amelyet oly sok randin hallhattál már. Elsőre annyira egyszerűnek tűnhet egy ilyen kérés, de sokkal jobb lenne, ha soha többé senki nem tenné fel, és nem hozna vele rendkívül kellemetlen helyzetbe senki mást. Mert a másik oldalon szinte azonnal felmerül a jogos kérdés, hogy most vajon mire kíváncsi a kérdező. A családi hátteredre? A munkádra? A hobbidra? A kedvenc italodra?

Természetesen itt most nem arról van szó, hogy egy hosszas önéletrajzba kellene kezdened, dátumokkal, helyszínekkel, eseményekkel, mint egy történelem leckében. De nem is azt kell bevallanod, hogy abban a pillanatban mire gondolsz („szűk a ruhám, mégis a másik cipőt kellett volna felvennem, biztosan csupa rosszat gondol rólam, de már hónapok óta egyedül vagyok, remélem nem utasít ő is vissza”).

 

Egy ilyen szituációban sokkal inkább az alábbi kérdésekre szeretne választ kapni a partnered:

Miért regisztráltál be erre az online társkeresőre, ahol megismerkedtetek?

Pontosan kit/mit keresel?

Mit jelent számodra egy párkapcsolat?

Készen állsz-e egy új kapcsolatra?

Van-e valami rossz randi élményed, vagy pozitívan állsz a jövő felé?

 

Bár közel sem olyan ez, mint egy állásinterjú, mégis valójában el kell adnod önmagad. De szerencsére itt nem kilóra mérik, hogy mennyire fényes és ragyogó életutat jártál be eddig, sokkal inkább azt szeretné a másik felmérni, hogy van-e hely számára az életedben, és olyan ember vagy-e, akivel szívesen eltöltene még több időt.

Hogyan mesélheted el tehát a saját történetedet? Az alábbiakban ehhez adunk néhány tippet!

 

Ne korlátozd be magad!

Te nem egy bizonyos munkakör vagy egy hobbi vagy. Nem egy párkapcsolati státusz. Ne azt mondd, hogy banki ügyintéző vagyok. Ne azt mondd, hogy 1 éve elvált vagyok. Mert ennél jóval több vagy valójában. Mesélj arról, hogy mit élvezel az életben? Milyen célokért küzdesz? Mit tartasz fontosnak? Persze, ha online ismerkedsz, akkor az első randin már bizonyára tudtok néhány adatot egymás életéből. De egy személyes találkozón tovább tágíthatod a képet, a száraz tényeket feldúsíthatod érzelmekkel és szenvedéllyel.

Csak pozitívan!

Nem csupán az számít, hogy mit mesélsz el. Az hasonlóan fontos, hogyan teszed ezt. Ha kineveted magad, ha negatívan nyilatkozol a válásodról, ha gúnyos vagy és kritikus, akkor könnyen elijeszthetsz minden jelöltet magad körül.

Ez is érdekelhet! - 7+1 sztori, amelyeket inkább ne mesélj el az első randin!

A múltat csak érintsd, ne részletezd!

Hidd el, senki sem kíváncsi minden apró részletre, az összes sérelmedre. Magyarázkodnod sem kell amiatt, mert esetleg hosszabb ideje egyedül élsz. A Te életed, a Te döntésed. Most már készen állsz egy kapcsolatra, és csak ez a lényeg.

Legyél bizakodó a jövőt illetően!

Az emberek nem akarnak felszállni egy süllyedő hajóra. Ugyanígy randizni sem szeretnének valaki olyan partnerrel, aki nem hisz az egész szerelemben. Ehelyett mutasd meg, hogy melletted van remény a másik számára is, hogy ketten boldogok lehettek, és együtt elérhetitek a céljaitokat.