7+1 sztori, amelyeket inkább ne mesélj el az első randin!
2022-06-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randik varázsát semmi más nem helyettesítheti. Már néhány másodperc alatt kiderül, hogy szikrázik-e körülöttetek a levegő vagy sem. De nem csupán a kémia számít, hanem az is, hogy találtok-e közös témákat, amelyekről órákig képesek vagytok meghitten úgy beszélgetni, mintha már évek óta jól ismernétek egymást. A jó sztoriválasztás azonban nagyon is fontos, mert hiába dobod be az első felvillanó gondolatodat, csak hogy elkerülhesd azt a bizonyos kínos csöndet, ha adott témával bizony alaposan mellélősz, és csöppet sem fogja előrébb vinni a közös dolgaitokat.

Miről ne mesélj soha az első randevún? Az alábbi 7+1 sztori biztosan nem lesz odavaló!

1. téma: Az előző párkapcsolatod

Az első randi egy bemutatkozás, ahol Te vagy a fontos, és a partner, aki Veled szemben ül. Egyáltalán nem való oda egy ex, vagy egy régi kapcsolatból származó emlék. Hidd el, senki nem szeretne hallani egy korábbi nyaralásodról, ahol gyönyörű helyeken jártál a volt pároddal, bármennyire is szívesen emlékszel vissza ezekre a napokra. Egy ilyen múltidézéssel már csírájában tönkretehetsz egy most alakuló kapcsolatot, ezért inkább legyél óvatos.

2. téma: Családi nehézségeid

Nem tilos mesélni a családodról az első találkozón, de jobb, ha csak nagyvonalakban érinted a témát. Semmi szükség aprólékosan beszámolnod a nénikéd problémáiról, és hogy ki miért nem beszél egymással a rokonságodban. Hagyd meg ezeket a mozzanatokat a kapcsolat későbbi szakaszára, amikor már tényleg meg fogtok osztani egymással mindent az életetekről és a hátteretekről.

3. téma: Az intim vágyaid

Ha már az első randin a legtitkosabb vágyálmaid ecsetelésével indítasz, akkor azzal elrettentheted a partneredet. Túlságosan rámenősnek tűnhetsz ugyanis, aki siettetné a dolgokat, ez pedig a legtöbb emberben visszatetszést kelt.

4. téma: A belső bizonytalanságaid

Amikor ideges vagy, akkor talán észre sem veszed, de minden szavaddal a bizonytalanságodat mutatod ki. Amíg egy magabiztos ember vonzalmat ébreszt, addig sajnos egy önértékelési gondokkal küzdő társa inkább menekülésre készteti a partnerjelölteket. Egy első randin próbáld a legjobb énedet megmutatni, higgy magadban, és tudd, hogy mennyire értékes ember vagy, akit érdemes megismerni.

5. téma: Ha utálod a munkádat

Bizonyára sok ember küzd azzal a problémával, hogy nem ott és azt dolgozik, amire igazán vágyna. De mégse egy ilyen témával nyiss egy első randin, mert senkit nem fog érdekelni, és meglehetősen pesszimistának fogsz tőle tűnni, ami nem egy vonzó tulajdonság. Beszélj inkább a szenvedélyeidről, a hobbidról, azokról a dolgokról, amelyekért rajongsz, és amelyektől egyből lelkes leszel. Hidd el, még a kisugárzásod is azonnal meg fog tőle változni.

6. téma: Férjet/feleséget keresel

A párkeresés egyszerűen nem így működik. Vágyhatsz életre szóló kapcsolatra, de senki nem tudja megmondani 1-2 randi után, hogy az új párja lesz-e a leendő házastársa. Először meg kell ismernetek egymást, össze kell csiszolódnotok, és ha minden jól alakul köztetek, és valóban eljön az ideje, majd akkor vehetitek elő ezt a témát.

7. téma: Valaki más életét éled

Mindvégig maradj hű önmagadhoz. Ne akard valaki szebbnek, jobbnak, másnak előadni magadat, vállald fel a saját életed. Hiszen azt szeretnéd, hogy Téged szeressen meg a partnered, és ne valaki nem létező vadidegent, nem igaz? Hazugsággal indítani sosem jó stratégia.

Ez is érdekelhet! - Randi etikett hölgyeknek

+1 téma: Múlt feletti siránkozásod

Mindannyiunknak vannak nehéz időszakai az életben, és szinte senki nem szereti magában tartani ezen elszenvedett sérelmek miatt érzett bánatát. De az első randevú nem épp ideális időpont egy kis múlt feletti siránkozásra. Épp ellenkezőleg, egy optimista jövőképet kell lefestened, amelyből bátorítást nyerhet a partnered is, és ketten együtt még ki tudja milyen boldogságot élhettek majd át.