Randi etikett hölgyeknek
2022-04-01  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Megismerkedtél valakivel és elhívott egy első randira. Nagyon izgalmasnak hangzik. Alig várod a találkozást, de ugyanakkor egy pillanatra el is bizonytalanodsz. Nem akarsz semmit sem elrontani, de mégis mit hogyan kell csinálni egy ilyen helyzetben?

Segítségképpen összegyűjtöttünk néhány fontos tanácsot, amelyek Neked is megkönnyítik majd a várakozást!

Pénzügyek

Sosem könnyű kitalálni, hogy engedd a meghívást, vagy inkább ragaszkodj ahhoz, hogy mindenki fizesse a saját fogyasztását. Ráadásul erre nincsenek általános szabályok, hiszen minden ember, és így minden randevú kicsit más. Mi azt javasoljuk, hogy mindig olyan helyszínt válassz, amelyet anyagilag megengedhetsz magadnak, legyen nálad elég pénz, vagy bankkártya, ne rendelj extrán drága ételt vagy italt, és akkor bárhogyan is alakul a vége, nem kerülsz nagy bajba. Ha abban maradtok a partnereddel, hogy felezitek a számlát, akkor könnyedén meg tudod tenni, mert készültél. De akkor sem fogod kellemetlenül érezni magadat, ha végül ő fizet mindent, mert lesz túl magas a végösszeg.

Megjelenés

„Mit vegyek fel? Nincs egy rongyom sem!” Nos, valószínűleg mindannyian tanácstalanul állunk a szekrény előtt, ha egy első randevúra készülünk. Mégis milyen öltözéket válassz?

Ez megint több tényezőtől függ. Milyen napszakban találkoztok? Milyen helyszínen? Milyennek ismerted meg a partnered? Mit fogtok csinálni, mi a program?

Ha ez egy első randevú egy vadidegen partnerrel, akkor mindenképpen valami kényelmes, nem túl kihívó ruhát válassz. Ne mutass meg mindent azonnal, inkább tedd kíváncsivá, hogy akarjon újra találkozni, és közelebb kerülni. A kényelem pedig azért fontos, hogy ne a ruhád igazgatásával legyél egész este elfoglalva, hanem annál lényegesebb dolgokra koncentrálhass. Így nyugodtabb, és sokkal magabiztosabb is leszel egyúttal.

Ha egy menő étterem a helyszín, akkor válassz valami csinosabbat, és felejtsd el a melegítőt. Persze mehetsz akár egy farmerben is, csak dobd fel egy szép blúzzal és némi ékszerrel, amellyel alkalmibb viseletté varázsolhatod. Persze nem tilos az a bizonyos kis fekete ruha sem, ha abban érzed igazán jól magad, és szeretnél jó benyomást kelteni a partneredben. A lényeg, hogy próbáld megmutatni a legvonzóbb énedet. Azért kerüld a túlzásokat, egy mozihoz például semmi szükség kisestélyire, és egy esti sétához sem a körömcipő a legjobb választás, bármennyire is nőies.

Ez is érdekelhet: Randiszabályok hölgyeknek – Te betartod őket?

Pontosság

Sose késs! A mozifilmekkel ellentétben, nem trendi megvárakoztatni a parteredet. Ezzel csupán azt éred el, hogy azt érezze, nem elég fontos számodra ez az alkalom. Sőt! Vannak emberek, akik kifejezetten sértésnek veszik, ha valaki visszaél az idejükkel és a türelmükkel. Ezért is fontos, hogy előre megtervezz mindent, így nem kell kapkodva rohannod, és megvárakoztatnod senkit.

Alkohol

Talán nem igényel különösebb magyarázatot, hogy miért is fontos a mértékletesség egy ilyen estén. Az első randin még nem ismeritek egymást, és mindketten jó benyomást szeretnétek tenni a másikra. Egy-két pohár bor ehhez bőven elég, sőt, akár alkohol nélkül is egy emlékezetes beszélgetés kerekedhet a randiból, amely után mindketten szívesen vennétek a folytatást.