Hosszú Katinka számára ma már a család jelenti a sikert
2022-06-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Hosszú Katinkának nem sikerült a bravúr a budapesti vizes világbajnokságon. Éppen csak lemaradt a dobogóról, de ahogy ígérte, nem áll meg 96 éremnél, folytatja, amíg a százat el nem éri. Közben már a családi életre is készül Gelencsér Mátéval.

 
Hosszú Katinka úgy emlékszik az ismeretségük kezdetére, hogy egész kis korában ismerte Mátét, és tetszett is neki, aztán szerteszét hordta őket sors. Később aztán ismét találkoztak személyesen, már az első beszélgetések nagy benyomást tettek az úszónőre – vallotta be a Nők Lapjának.

„Amikor elkezdtünk beszélgetni, nagyon imponált Máté tudása, a világnézete, soha nem volt unalmas, mindig tudott mesélni valamiről, ami érdekes, izgalmas, amiből tanulhattam. Különleges ember, nagy szíve van.”

Gyakorlatilag azonnal eldőlt benne a lehetőség a kapcsolatukra. Aztán edzőként is támogatta Katinkát, ami a szituációból adódott. Az olimpiára készülve sok tanácsot adott, újat tudott hozzátenni, ezzel pedig – bár Máté annyira nem akart az edzője lenni – mégis így alakult.

Hosszú Katinka szerint nem is annyira a tehetsége, hanem a szorgalma, a versenyek szeretete repítette ilyen magasságokba, de most már nem az úszás az első számú cél.

Ma már fontosabb, és sokkal inkább foglalkoztat, hogy otthon szeretnék, boldog házaséletet, gyereket, gyerekeket, akik célt, értelmet adhatnak az életemnek. Ha a következő olimpia lesz az ára esetleg, szívesen megfizetem érte.

Katinka még hozzátette, neki a siker most az, hogy szerelmes, közel vannak a családhoz és egészséges mindenki, és hogy az üzleti életben is sikert hozott a budapesti vendéglőjük megnyitása, ahol természetes alapanyagokból készül minden.

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Katinka Hosszu (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés


Gelencsér Máté hosszú évekig élt és dolgozott külföldön. Bár ismerte Katinkát, hogy mekkora sztár akkor jött rá, amikor hosszabb időre hazajött. Az ismerkedésből telefonszámcsere, majd edzőség, később közvetlen barát és szerelem lett.

A fiatalember szerint a párja az elmúlt időszakban ért csalódásai miatt lett távolságtartóbb. Szerinte a Vaslady-mítosz sokakban nem ébresztett rokonszenvet.

„A Vaslady-szerep neki akkor sok tekintetben védelmet nyújtott, páncélt biztosított, hogy ne sérüljön lelkileg, hogy végigcsinálja azt, amit szenvedélyesen maga elé tűzött, és ezáltal lehetett a sportág történetének egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Idő, élettapasztalat kellett neki hozzá, hogy megtalálja önmagát, miközben megélheti a szabadságát.”

Gelencsér Máté még elmondta, különösebben nem okoz gondot, hogy a világ egyik legjobbját kell edzeni, édesapjával közösen látják el a feladatot, ami leginkább a konzultációkból, tanácsokból állnak. Ha kell, persze a dicséret is elhangzik a vízpartról. Arra kérdésre, hogy mitől lehet Katinka a világ legjobbja, így válaszolt:

„Lehetne sorolni, én azonban egy különleges képességét emelném ki: a fantasztikus döntőképességét. Azt, hogy minden kétséges helyzetben villámgyorsan és szinte tévedhetetlenül rátapint a lényegre.”

Forrás: Blikk