Mascarponés-almás kocka
2024-03-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 20 szelethez:

-2 kg alma

-1 citrom leve

-25 dkg vaj

-20+5 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

-8 tojás

-25 dkg liszt

-1 csomag sütőpor

-10 dkg keményítő

-3 dkg kakaópor

-12,5 dkg mascarpone

-50 dkg túró

-1 csomag vaníliás pudingpor

-porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk.

A vajat 20 dkg cukorral és a vaníliáscukorral, valamint egy csipet sóval krémesre keverjük, majd hozzáadunk egyenként 4 tojást. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és apránként a vajas keverékhez adjuk. A tepsibe simítjuk.

A maradék 4 tojást habosra keverjük a maradék 5 dkg cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a túrót és a pudingport.

Az almát eloszlatjuk a tésztán, majd rásimítjuk a mascarponés keveréket, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc

Fogyasztható: kb. 2 óra múlva