Mascarponés-almás kocka
Hozzávalók 20 szelethez:
-2 kg alma
-1 citrom leve
-25 dkg vaj
-20+5 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
-8 tojás
-25 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-10 dkg keményítő
-3 dkg kakaópor
-12,5 dkg mascarpone
-50 dkg túró
-1 csomag vaníliás pudingpor
-porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk.
A vajat 20 dkg cukorral és a vaníliáscukorral, valamint egy csipet sóval krémesre keverjük, majd hozzáadunk egyenként 4 tojást. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és apránként a vajas keverékhez adjuk. A tepsibe simítjuk.
A maradék 4 tojást habosra keverjük a maradék 5 dkg cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a túrót és a pudingport.
Az almát eloszlatjuk a tésztán, majd rásimítjuk a mascarponés keveréket, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva