Leáldozott a szerelmi horoszkóp ideje?
2023-02-13  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem
Év elején bizakodóan tekintünk az előttünk álló hónapokra és tele vagyunk vágyakkal, tervekkel a jövőre nézve. Sokan fordulnak ilyenkor az asztrológia segítségéhez, hogy iránymutatást és segítséget kapjanak vágyaik megvalósításához. Az egyedülállók szempontjából az egyik fő kérdéskör általában, hogy mikor lép be végre életükbe az a személy, aki mellett megtalálják a boldogságot. A Randivonal.hu társkereső oldal most társkeresői körében járt utána, mennyire hisznek a sorszerűségben és keresnek-e társat csillagjegy alapján.


 
Sorsszerűség és szerelem

Az asztrológiától természetesen nem lehet kész tényeket és konkrétumokat várni, emiatt lengi körbe sokak részéről a bizonytalanság érzése és inkább babonának vagy komolytalanságnak tekintik. Ugyanakkor az asztrológiát komplexen tekintve az önismeret forrása lehet és a megfelelő asztrológus szakember segítségével támpontokat adhat a személyiség felfedezéséhez. A Randivonalon lehetőség van csillagjegy alapján is társat keresni és statisztikáink alapján az oldalon a Bika, Ikrek és az Oroszlán a leggyakoribb csillagjegyek.

Úgy tűnik a sorsszerűségbe vetett hit erősen dominál, ugyanis a kérdőívet kitöltő társkeresők több mint fele hisz benne. Köztük a férfiakhoz képest 20%-kal több a nő, és főleg a középfokú végzettséggel rendelkező 50 év feletti hölgyek bíznak a végzetben.

Akár hisz benne, akár nem, a megkérdezettek közül szinte mindenki tisztában van a csillagjegyével és közel negyede naponta elolvassa a horoszkópját. Ugyanakkor egy ötös skálán pontozva mindössze 2,7 átlagpontot ért el a csillagjegyek jóslatának beigazolódása. Ahogy több kitöltő is megfogalmazta, nem hisznek annyira a mindennapos sajtóhoroszkópban, inkább a személyre szóló horoszkóp elemzésben bíznak.

A szerelmi horoszkópról is megoszlik a társkeresők véleménye, fele-fele arányban keresnek rá és olvassák el a párkapcsolati előre jelzéseket, főleg az életkor előrehaladtával nő az érdeklődés. Minél idősebb valaki, annál inkább érdekli, mi vár rá a szerelemben, köztük is a férfiakhoz képest 20%-kal több nőt vonz a téma.
 
Az összepasszoló csillagjegyeken túl

A megkérdezett társkeresőknek a fele van vele tisztában, hogy melyik csillagjegyek illenek az övéhez, és itt is a nők tudása a dominánsabb a férfiakéhoz képest. Ugyanakkor érdekes ellentét, hogy a kitöltők több mint fele nem keres direkt olyan társkeresőkre, akik illenek a csillagjegyéhez. Sőt! A kérdőív eredményei alapján megállapítható, hogy a társkeresőknek nem ez a domináns szempont a párválasztásnál, mert kétharmaduk nem utasítana el egy számára szimpatikus társkeresőt csak azért, mert a csillagjegyük szerint nem illenek össze.

Ezt alátámasztja, hogy a korábbi kapcsolataikat tekintve a kutatásban résztvevő társkeresők közel fele átesett már olyan szakításon, ahol a csillagjegy alapján összeillőek voltak és mégsem működött a kapcsolat. Összességében megállapítható, hogy ha az asztrológiához reális szemlélettel fordulunk és a kapott információkat megfelelően kezeljük, segítséget nyújthat a személyiség több rétegű felfedezéséhez. Ugyanakkor, ami a szerelmet illeti, a csillagjegy alapú összeillésen túl, más szempontokat is figyelembe véve érdemes a leendő partnerről képet alkotni. Hogy az egyik társkeresőnket idézzük: „Vannak bizonyos momentumok, amik az egyes csillagjegyekre jellemzőek, de a neveltetés, az iskolázottság, a személyiség, a jellem esik inkább nagyobb súllyal latba számomra a párkeresésnél.”