Kukoricasaláta
2025-05-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-1 sárgarépa

-1 konzerv kukorica

-5 szál újhagyma

-1 konzerv paradicsomos makréla

-1 gerezd fokhagyma

-1 csokor petrezselyemzöld

-3 ek. olívaolaj

-1 ek. fehérborecet

Elkészítés:

A répát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kevés sós vízben roppanósan puhára pároljuk. A kukoricát leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.

 A makrélát a paradicsomos levével együtt villával áttörjük, összeforgatjuk a kukoricával, a répával, az újhagyma felével.

Az öntethez a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Az olajat elkeverjük a fokhagymával, csipetnyi sóval, borssal, az ecettel, és a petrezselyemmel együtt a salátára locsoljuk. Alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a maradék újhagymával. Pirítós kenyeret kínálhatunk hozzá!

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: azonnal