Kukoricasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
-1 sárgarépa
-1 konzerv kukorica
-5 szál újhagyma
-1 konzerv paradicsomos makréla
-1 gerezd fokhagyma
-1 csokor petrezselyemzöld
-3 ek. olívaolaj
-1 ek. fehérborecet
Elkészítés:
A répát meghámozzuk, kockákra vágjuk, és kevés sós vízben roppanósan puhára pároljuk. A kukoricát leszűrjük, leöblítjük, lecsepegtetjük. Az újhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk.
A makrélát a paradicsomos levével együtt villával áttörjük, összeforgatjuk a kukoricával, a répával, az újhagyma felével.
Az öntethez a fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. Az olajat elkeverjük a fokhagymával, csipetnyi sóval, borssal, az ecettel, és a petrezselyemmel együtt a salátára locsoljuk. Alaposan összeforgatjuk. Megszórjuk a maradék újhagymával. Pirítós kenyeret kínálhatunk hozzá!
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: azonnal