Kovácsovics Fruzsina késznek érzi magát az anyaságra
2023-02-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Kovácsovics Fruzsina egy 2007-es tehetségkutatóban lett ismert, majd népszerű tinisztár. Az énekesnő azonban tizenegy éve stílust váltott, elkezdett gyerekdalokat írni, és ma már a kicsik egyik kedvenc előadója lett, akik hatalmasat buliznak a koncertjein.

Fruzsina eleinte a nagyközönségnek írt dalokat, s két lemeze is megjelent. Ebben a stílusban azonban nem érezte annyira jól magát, meg akart újulni. Ekkor kezdte el a tanulmányait az ELTE óvodapedagógia szakán, amely a zenei karrierjére is hatással volt.

– Amióta az eszemet tudom, imádom a gyerekeket, édesanyám is tanítónő volt, így nem volt kérdés, hogy én is valamilyen pedagógiai pályát választok. Nagyon élveztem, amikor elkezdődött az egyetem, és csak úgy jöttek belőlem a gyerekdalok. Ki tudtam élni bennük a kreativitásomat, ez volt az a megújulás, amire vágytam – mesélte a Blikknek az énekesnő.

A szerzeményeit három Fonogram-díjjal is jutalmazták, a kicsik pedig imádják a dalait, amelyekkel járja az országot. Annyi felkérése van, hogy fel kellett hagynia civil munkájával.

– Az egyetem után óvónőként helyezkedtem el, ám ezzel párhuzamosan beindultak a fellépések is. Egy idő után kimerítő volt hétköznap dolgozni, majd stúdiózni, hétvégén pedig koncertezni. Volt egy pont, amikor úgy éreztem, így nem bírom tovább, elfáradtam, csak árnyéka voltam önmagamnak – mondta el az énekesnő. – Kiléptem az oviból, és zenei fejlesztő programokat tartok gyerekeknek. Ez sokkal kötetlenebb munka, jól összeegyeztethető az énekléssel.

Fruzsi mindennapjai így is a kicsik körül forognak. Nem tagadja, gyakran elgondolkodik rajta, milyen anyuka lesz.

– Amióta az eszemet tudom, szeretek velük foglalkozni. Bírom őket, hamar megtalálom velük a közös hangot, és jó látni, hogy hatással vagyok rájuk. Ki tudják színezni a lelkem, jókedvre derítenek, és én is sokat tanulok tőlük. Gyakran eljátszom a gondolattal, hogy vajon én is helyt tudok-e majd állni szülőként? Késznek érzem magam az anyaságra, sőt, nagyon vágyom rá,ehhez már csak a megfelelő partner hiányzik – mondta Fruzsi.

Addig viszont a munkájában éli ki az anyai ösztöneit. Tanítja és szórakoztatja a gyerekeket, de elismeri, időnként már más stílus is hiányzik neki. Nem tartja kizártnak, hogy egyszer ennek is eljön az ideje.

– Kicsit hiányoznak a „felnőttesebb” dalok, amikben a nőiesebb énemet is meg tudom mutatni. Ezért is örültem a lehetőségnek, hogy újra részt vehetek a Duna show-műsora, a Csináljuk a fesztivált! színpadán, ahol a Tölcsért csinálok a kezemből című ikonikus slágerrel versenyeztem. Szeretem ezt a dalt, mert – hasonlóan az előző évadban előadott versenydalomhoz – ez is vidám, bohókás hangulatú. A szüleim gyerekkoromban sok régi dalt hallgattak, ezeken keresztül kerültem én is közel a zenéhez – mesélte Fruzsina, aki ma már bátran megmutatja a lazább, vidámabb énjét is, amelyet eddig inkább csak a hozzá közel állók ismertek.