Körtés-túróhabos süti
2024-10-05  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 20 szelethez:

-2 körte

-5 dkg étcsokoládé + a díszítéshez

-5 tojás

-5 ek. cukor

-1 cs. vaníliás cukor

-4 ek. liszt

-2 db lapzselatin

-3 dl habtejszín

-25 dkg túró

-2 ek. porcukor

-1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, kicsumázzuk, felkockázzuk. A csoki apróbb darabokra tördeljük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit (kb. 30 x 20 cm) kibéleljük sütőpapírral.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, majd óvatosan a tojáshabot is beledolgozzuk. A tepsibe töltjük, eloszlatjuk rajta a körtét és a csokit, majd a sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A lapzselatint beáztatjuk. Felmelegítünk 1 dl tejszínt, hozzáadjuk a kinyomkodott lapzselatint, ha elolvadt, félretesszük kicsit hűlni.

A maradék 2 dl tejszínt habbá verjük. Hozzáadjuk a túrót, a reszelt citrom héját, a porcukrot és a zselatinos tejszínt is. Kicsit hűtőbe tesszük, ha nagyon folyékony. Amikor elkezd kocsonyásodni, rákenjük a tésztára, és visszatesszük a hűtőbe, 1-2 órára, hogy összeálljon. Csokit reszelünk rá, és kockákra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 3 óra múlva