Kölesfelfújt
Hozzávalók kb. 8 szelethez
A felfújthoz:
-20 dkg köles
-8 dl laktózmentes tej
-3 tojás
-5 dkg eritritol
-1/2 narancs leve
-1/2 citrom leve
-vaj a formához
A tálaláshoz:
-cukormentes lekvár vagy szörp
Elkészítés:
A kölest alaposan átöblítjük, leszűrjük, majd kis lángon feltesszük főni a tejjel. Ha felforrt, letakarjuk, elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 15 percig pihenni.
Amíg a köles pihen, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját, az eritritolt, a narancs és a citrom levét a köleshez adjuk. Végül a tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk és a sütőben 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd cukormentes lekvárral vagy szörppel meglocsolva tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva