Kölesfelfújt
2024-01-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 8 szelethez

A felfújthoz:

-20 dkg köles

-8 dl laktózmentes tej

-3 tojás

-5 dkg eritritol

-1/2 narancs leve

-1/2 citrom leve

-vaj a formához

A tálaláshoz:

-cukormentes lekvár vagy szörp

Elkészítés:

A kölest alaposan átöblítjük, leszűrjük, majd kis lángon feltesszük főni a tejjel. Ha felforrt, letakarjuk, elzárjuk alatta a tüzet, és hagyjuk 15 percig pihenni.

Amíg a köles pihen, a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját, az eritritolt, a narancs és a citrom levét a köleshez adjuk. Végül a tojásfehérjehabot beleforgatjuk. A masszát a formába öntjük, elsimítjuk és a sütőben 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, majd cukormentes lekvárral vagy szörppel meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva