Kinder szelet
Hozzávalók kb. 10 szelethez
A tésztához:
-5 tojás
-10 dkg cukor
-10 dkg liszt
-3 dkg holland kakaópor
-1 csomag sütőpor
A krémhez:
-2 dl tejszín
-12,5 dkg mascarpone
-5 dkg cukor
-1 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
-10 dkg étcsokoládé
-15 dkg mogyorókrém
-5 ek. olaj
-2 ek. kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb szögletes tepsit.
A tésztához a tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót, a tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.
A krémhez a tejszínt habbá verjük. A mascarponét simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémmel megkenjük a kakaós lapok egyikét. Lefedjük a másikkal. Hűtőben teljesen kihűtjük, szilárdítjuk, majd téglalapokra szeleteljük.
A mázhoz a csokoládét felaprítjuk, vízfürdőn felolvasztjuk, a nutellával és az olajjal kikeverjük, és bevonjuk vele a szeleteket. Megszórjuk kókuszreszelékkel. Visszatesszük a hűtőbe szilárdulni.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva