Kinder szelet
2023-10-16  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók kb. 10 szelethez

A tésztához:

-5 tojás

-10 dkg cukor

-10 dkg liszt

-3 dkg holland kakaópor

-1 csomag sütőpor

A krémhez:

-2 dl tejszín

-12,5 dkg mascarpone

-5 dkg cukor

-1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

-10 dkg étcsokoládé

-15 dkg mogyorókrém

-5 ek. olaj

-2 ek. kókuszreszelék

Elkészítés:

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy kisebb szögletes tepsit.

A tésztához a tojásokat enyhén felverjük, hozzákeverjük a többi hozzávalót, a tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben 12 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd két lapra vágjuk.

A krémhez a tejszínt habbá verjük. A mascarponét simára a cukorral, a vaníliás cukorral, és beleforgatjuk a tejszínhabot. A krémmel megkenjük a kakaós lapok egyikét. Lefedjük a másikkal. Hűtőben teljesen kihűtjük, szilárdítjuk, majd téglalapokra szeleteljük.

A mázhoz a csokoládét felaprítjuk, vízfürdőn felolvasztjuk, a nutellával és az olajjal kikeverjük, és bevonjuk vele a szeleteket. Megszórjuk kókuszreszelékkel. Visszatesszük a hűtőbe szilárdulni.

Munka: kb. 45 perc

Fogyasztható: kb. 5 óra múlva