Kiderült, miért szeretett bele Fülöpbe II. Erzsébet királynő
2019-11-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Már 13 éves korában odáig volt Fülöp hercegért II. Erzsébet királynő, akit férje annak idején egy igen egyszerű dologgal vett le a lábáról.

 

Ügyességével kápráztatta el annak idején II. Erzsébet királynőt Fülöp herceg. A brit uralkodónő és a herceg még 1947-ben kötötte össze életét, ám azt kevesen tudják, hogy addigra már évek óta ismerték egymást. Erzsébet királynő ugyanis még tinédzser korában habarodott bele Fülöp hercegbe, akivel már több mint 70 éve élnek együtt töretlen szerelemben - írja a Mirror.

Erzsébet mindössze 13 éves volt, amikor először találkozott Fülöppel Dartmouth-ban. Édesapjával V. György királlyal és az anyakirálynéval utaztak a Brit Királyi Haditengerészethez. A szerencsén múlott, hogy összefutottak, a haditengerészetnél ugyanis akkor a legtöbben mumpsztól és bárányhimlőtől szenvedtek. Fülöp egyike volt azoknak, akik nem betegedtek meg. Erzsébeték egy teniszpályánál futottak össze első alkalommal, ahol Fülöp teljesen levette a lábáról az akkor még hercegnő Erzsébetet. Meglepő, de mindössze annyival sikerült megbolondítania őt, hogy Fülöp elképesztően magasakat ugrott, még a teniszpályán lévő hálót is könnyedén átugrotta. Erzsébet erre nagyon rá is csodálkozott.

Marion Crawford a The Little Princesses című könyvben azt írta: Fülöpöt még aznap este meghívták vacsorázni a brit királyi családhoz. Erzsébet elpirulva figyelte Fülöpöt, és annak minden viccén nevetett azon az estén. Sokan azt mondják, a királynő már akkor is igazán szerelmes volt Fülöpbe, akivel csak évekkel később találkoztak legközelebb. Erzsébet nagy románca Fülöppel csak 17 éves korában kezdődött.

Forrás: Blikk