Kelkáposztás-szalonnás burgonya
2024-10-14  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre

-4-5 nagy levél kelkáposzta (lehetőleg a szép zöld külső levelek)

-6 nagyobb szem burgonya

-1 fej vöröshagyma

-25 dkg kockázott bacon

-1 ek. olaj

Elkészítés:

A kelkáposztaleveleket megmossuk, megtörölgetjük, a száras kemény részt kivágjuk és a maradék levélrészt felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megtöröljük, 1x1cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük.

Nagyobb serpenyőben a szalonnát a hagymával enyhén elősütjük. Hozzáadjuk a burgonyát, ha szükséges, az olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és lefedve kb. 15-20 percig sütjük. Néha megkeverjük, hogy ne süljön le a serpenyőben. Ekkor hozzáadjuk a kelkáposztát és további 5 percig sütjük.

Tálaláskor megszórjuk frissen őrölt borssal. Megszórhatjuk szeletelt zöldhagymával, de adhatunk mellé uborkasalátát vagy csemege uborkát is.

Munka: 10 perc

Fogyasztható: kb. 35 perc múlva