Kelkáposztás-szalonnás burgonya
Hozzávalók 4 személyre
-4-5 nagy levél kelkáposzta (lehetőleg a szép zöld külső levelek)
-6 nagyobb szem burgonya
-1 fej vöröshagyma
-25 dkg kockázott bacon
-1 ek. olaj
Elkészítés:
A kelkáposztaleveleket megmossuk, megtörölgetjük, a száras kemény részt kivágjuk és a maradék levélrészt felkockázzuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megtöröljük, 1x1cm-es kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, kettévágjuk, vékonyan felszeleteljük.
Nagyobb serpenyőben a szalonnát a hagymával enyhén elősütjük. Hozzáadjuk a burgonyát, ha szükséges, az olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és lefedve kb. 15-20 percig sütjük. Néha megkeverjük, hogy ne süljön le a serpenyőben. Ekkor hozzáadjuk a kelkáposztát és további 5 percig sütjük.
Tálaláskor megszórjuk frissen őrölt borssal. Megszórhatjuk szeletelt zöldhagymával, de adhatunk mellé uborkasalátát vagy csemege uborkát is.
Munka: 10 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva