Juhtúrós puliszka
2025-06-10  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Hozzávalók 4 személyre:

-7 dl tej

-20 dkg kukoricadara

-2 ek. puha vaj + a sütőtálhoz

-1 fej vöröshagyma

-2 gerezd fokhagyma

-20-25 dkg szalonna

-25 dkg félzsíros tehéntúró

-20 dkg juhtúró

-15 dkg tejföl

-1 nagy golyó mozzarella

Elkészítés:

Nagy lábosban a tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a kukoricadarát, és kevés sót. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű, krémes masszát kapunk, majd levesszük a tűzről, és elkeverjük benne a vajat.

A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A szalonnát apróra kockázzuk, serpenyőben a zsírjára sütjük, majd megpároljuk rajta a vörös- és a fokhagymát. Összekeverjük a kétféle, villával összetört túróval és a tejföllel, sózzuk (a juhtúró sósságától függően), borsozzuk.

A puliszka felét vékonyan kivajazott sütőtálba simítjuk, és elsimítjuk rajta a túrós keveréket. Befedjük a többi puliszkával, a tetejére tépkedjük a lecsepegtetett mozzarellát. A sütőbe toljuk 20-25 percre, amíg a sajt megolvad és színt kap. Frissen tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc

Fogyasztható: kb. 1 óra múlva