Innen tudhatod, hogy nem jössz be neki!
2024-02-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Az első randevú, az első benyomások mindent eldönthetnek. De amíg sokan hajlamosak pusztán a verbális kommunikációra összpontosítani, addig a partner testbeszéde még a szavainál is árulkodóbb lehet. De, hogy mire kell figyelned, abban most segítünk. Összegyűjtöttük azokat a jelzéseket, amelyek egyértelműen megmutatják, hogy nem vagy szimpatikus a másik félnek.
Az egyik legjellemzőbb nonverbális jel a testtartás és az arckifejezés. Ha valaki nem néz rád, vagy gyakran elfordítja a tekintetét, az arra utalhat, hogy nem érzi kényelmesen magát a jelenlétedben. Az arckifejezése is sokat elárulhat – a szorongás, a kínos mosoly vagy az unott tekintet mind jelei lehetnek annak, hogy nem érdekli az, amiről beszélsz.

A gesztusok és érintések szintén kulcsfontosságúak lehetnek. Ha a másik távol tartja magát, vagy kerüli a testi érintkezést, az utalhat arra, hogy nem érez kölcsönös vonzalmat. Ugyanakkor az érintések milyensége, minősége sem mindegy – egy hideg vagy félvállról érkező érintés a hiányzó szimpátia jele lehet.

A szóbeli kommunikáción túl a hangszín és beszédtempó is érzékeny terület lehet. Ha valaki unottan vagy ridegen beszél, és nem mutat érdeklődést a beszélgetés iránt, az arra utalhat, hogy nem kapcsolódik hozzád érzelmileg. Csak emlékezz vissza, amikor azt veszed észre, hogy a másik fél nem figyel, vagy csak rutinszerűen válaszol, abból nem számíthatsz folytatásra.

Szintén kellemetlen mindkét fél számára, ha túl sokszor kínos csendbe fullad a randi, vagy a partnered minden területen hárít és elutasítja az ismerkedési próbálkozásaidat.

 

Ugyanakkor hozzátartozik az igazsághoz, hogy az emberi viselkedés rendkívül bonyolult és néha kiszámíthatatlan, így az első randevú okozta feszültség olyan furcsa viselkedést válthat ki sokaknál, amely egyébként nem jellemző rájuk. Ezért is fontos, hogy a fenti jelzéseket óvatosan kell kezelni, önmagukban még félreérthetők lehetnek, csak a teljes helyzetet összességében vizsgálva szabad következtetéseket levonni.

 

Ez is érdekelhet! - Erre a 3 dologra figyelj, ha első randira mész!