Így zárj le egy működésképtelen kapcsolatot!
2022-05-23  /  Szerző:   /   Egyéb, Párkapcsolat

Egy párkapcsolatba a boldogság reményében lépünk be, de sajnos nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogyan azt előre elterveztük. Egy működésképtelen kapcsolatba beleragadni nagyon könnyű, és egyúttal rendkívül káros is, hiszen lerombolja az önértékelésünket, elveszítjük bizalmunkat az emberekben, bizonytalanná válunk, és akár depresszióssá.

Szerencsére megszakítani egy ilyen kapcsolatot sem lehetetlen, ha megfogadod a következő tanácsainkat!

Készítsd fel magad mentálisan és fizikálisan!

Egyszerűen csak mondd ki, hogy vége, és ne kezdj el aggódni a következményeken, és a várható jövőn. Még ha nem is engedhetsz meg magadnak szakember által végzett terápiát, akkor is bevethetsz néhány önsegítő technikát, amikor egyedül érzed magad.

Írj egy levelet magadnak, és sorold fel benne az összes olyan tényt, amely bizonyítja, hogy ez a kapcsolat rossz hatással volt az életedre és hogy miért is érdemelsz ennél sokkal jobbat.

Vidd magaddal ezt a levelet, és olvasd át minden nap, annyiszor, ahányszor elbizonytalanodsz, és szükségét érzed. Ez a lista mindig emlékeztetni fog arra, hogy Te is megérdemled a boldogságot, és nem engedi, hogy a problémákat a szőnyeg alá söpörd és elfelejtsd. Így lehetőséged nyílik arra, hogy valóban tovább lépj, és teljes életet élhess.

Érdemes még a szakítás előtt kidolgoznod egy tervet, hogy utána mit fogsz csinálni, hová mész, mit mondasz, hogyan fogod újraépíteni az életed.

Tudnod kell, hogy a partnered nem fog könnyen elengedni, és nagy lesz a kísértés, hogy visszamenj hozzá. Olvass tovább, és megtudhatod, hogyan kerülheted el ezt.

Kérj segítséget!

Ez most nem a makacs büszkeség ideje. Nagyon sok erős és egészséges ember kerül bele egy beteg kapcsolat által okozott ördögi körbe az életük bármely szakaszában. Nem szabad bűnösnek vagy rossznak érezned magad azért, mert ilyen helyzetben vagy. Egyszerűen csak tedd félre a büszkeséged, és merj segítséget kérni. Sajnos gyakori, hogy az elején még virágzó kapcsolat idővel hanyatlani kezd. A körülötted élő emberek meg fogják érteni, hogy nehéz helyzetbe kerültél, és nem fognak Téged hibáztatni azért, mert nem láttad mindezt előre.

Ez is érdekelhet! - Miért ne menj vissza soha olyan emberhez, aki egyszer már megbántott?

Hagyd ki a személyes találkozást!

Talán már többször megpróbáltál korábban is kilépni ebből a kapcsolatból, sikertelenül. Ezért nem kötelező újra személyesen odaállnod a partnered elé. Egyszerűen csak pakolj össze, amikor épp egyedül vagy, és menj el. Kivehetsz egy nap szabadságot a munkahelyeden, vagy kiválaszthatsz bármilyen más alkalmas időpontot.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, akkor kérj meg egy barátot, hogy legyen ott Veled, és vigyen el, így könnyebben boldogulhatsz a költözéssel.

Ne felejtsd el azonnal blokkolni a hívásait és kövesd ki a közösségi média oldalakon is. Ne nézz vissza, foglald el magad olyan programokkal és barátokkal, ahol jól érzed magad. Csak így van esélyed az új, boldogabb életre, amit megérdemelsz.