Így válassz tökéletes parfümöt ajándékba
2019-12-02  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Egy jól megválasztott, személyiséghez illő parfüm tökéletes meglepetés lehet, ám ha nem szánunk rá kellő figyelmet és időt, csak egy sablonos ajándék marad. Bár a tökéletes illat megtalálása nem egyszerű feladat, ha sikerül, azzal nagy örömet okozhatunk.


Parfümöt személyiséghez

Az emberhez hozzátartozik az illata. Ha jól választunk parfümöt, az kiemeli személyiségünk pozitív oldalát, és elbűvöli a másik nem képviselőit. Éppen ezért szakértők szerint nagyon fontos, hogy ismerjük annak személyiségét, akit készülünk megajándékozni. Ezen kívül az is meghatározó a megfelelő illat megválasztásánál, hogy az illető hogy néz ki, milyen a stílusa, hogyan él, mi a foglalkozása és milyen szokásai vannak.

Illat-típus meghatározás

Segíthet, ha tudjuk, hogy a megajándékozandó személy milyen parfümöket használ általában, melyik illattípus a kedvence: a citrusos-fás, az orientális-fűszeres, az édes-cukorkás vagy a friss virágillat. Ez már elég támpontot ad a kereséshez, de így is vannak változók. Mivel ugyanis mások a kémiai hatások, egy illat másmilyen egy papírlapon és máshogy hat az ember bőrén.


Emlékek parfümjei

Semmi sem képes olyan intenzíven visszahozni régi emlékeinket, mint az illatok, melyek szinte minden élményünkkel összekapcsolódnak. Tudat alatt pedig azokhoz az illatokhoz vonzódunk, amelyekhez kellemes emlékek fűznek bennünket. A megoldáshoz éppen ezért az is közelebb vihet bennünket, ha tudjuk, hogy akinek a parfümöt szánjuk, milyen természetes illatokat szeret: a hegyek zöld-fás, a trópusok buja virág vagy a tenger sós, meleg illatát. De az is segíthet a választásban, ha ismerjük gyermekkorának kedvenc helyeit és ételeit.

Ne a külső alapján válasszunk!

Ne a csomagolás alapján válasszunk! A parfüm díszes csomagolása és a márkanév könnyen félrevihet bennünket. Ugyanígy meghaladott nézet, hogy fiatal hölgyeknek nem ajánlottak a buja, keleties illatok, míg idősebbeknek a friss, játékos karakterek. Mert ezt is személyisége, ízlése válogatja!

Extrém vagy klasszikus?

Ha parfümmániásnak vásárolunk, nyugodtan szerezzünk be egy igazán különleges, akár extrémebb darabot, de ha valaki már évek óta ugyanahhoz az illathoz ragaszkodik, neki talán az a legjobb ajándék, ha ezzel a már ismert illattal „lepjük meg”.


Segít a szakértő!

Ha nagyon elbizonytalanodtunk, kérjük ki szakértő tanácsát és a szóba jöhető illatokból – ami ne legyen több ötnél – vigyünk haza mintát, és valamilyen ürüggyel szagoltassuk meg azzal, akinek szánjuk, majd figyeljük a reakcióit.

Bízzuk a férfiakra!

A parfümszakértők állítása szerint,érdekes módon a férfiak ügyesebben választanak ajándékba parfümöt, mint a hölgyek. Valószínű azért, mert nem bonyolítják túl ezt a kérdést, szó szerint mennek az orruk után, sokszor saját ízlésükre hagyatkozva. Ők követik az általános, jól bevált tanácsot, mely szerint egy friss, könnyű, virágos-gyümölcsös parfüm vagy egy évtizedek óta népszerű, klasszikus illat ritkán okoz csalódást.

Forrás: Activebeauty