Így sminkelj, ha szeplős az arcbőröd
2020-04-15  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

A szeplő egyértelműen szexepilnek számít, nem pedig bőrhibának. Egy szolid sminkkel pedig nem csak az arc szépsége emelhető ki, de a bájos kis pöttyöcskék is, melyek csak tovább fokozzák megjelenésed egyediségét. Kár lenne őket rejtegetni! Adunk pár tippet, mire figyelj sminkelésnél.

A szeplők sem egyformák

Attól függően, hogy ki melyik alaptípusba tartozik – tél, tavasz, nyár vagy ősz –, a szeplők színe is eltérhet. Míg az áttetsző, világos bőrű tavaszok szeplői aranybarnák, addig a nyár típus enyhén rózsás árnyalatú bőrén inkább hamvas barna szeplők tündökölnek. Az ősz típusok bőre általában elefántcsontszínű, enyhén sárgás árnyalattal és vöröses, sárgásbarna szeplőkkel. Egyedül a tél típusra nem jellemzőek a szeplők, az ő bőrük leginkább porcelánszerű.

Hagyd érvényesülni a szeplőidet

A legtöbb nő, akinek szeplős az arca, szenved a kis pöttyöcskéitől. Hiába mondja neki bárki, mennyire egyedi és bájos, ő csak azt látja, hogy nem tökéletes. Pedig ma már egyre több modellt láthatunk a kifutón, plakátokon, reklámokban, akinek ez a szexepilje. És ha megnézzük a sminkjüket, egyiknél sem látjuk azt, hogy vastagon lealapozták volna.

Ha neked is vannak szeplőid, viseld őket büszkén! Ne használj magas fedésű alapozót, amellyel elrejted ezeket a csinos kis pöttyöket és természetellenes, maszkhatást érsz el. Válassz inkább a bőrtónusodnak megfelelő, meleg fényű és fátyolszerűen áttetsző, vékonyan fedő alapozót vagy átlátszó porpúdert, mely kiemeli bőröd szépségét. Sok sminkes javasolja azt a szeplős lányoknak, hogy hagyják is el teljesen az alapozót, és csak színezett hidratálót, BB vagy CC krémet és korrektort használjanak az esetleges bőrhibák kijavítására.Sminkelj finoman

A szeplőseknek általában világos a bőre, és lehet, hogy a szemük és a hajuk is az. Finom, szinte éteri a megjelenésük, amelyet érdemes pasztelles, könnyed színekkel és textúrákkal, barackos, halvány rózsaszín pírral és highlighterrel kiemelni. Kerülni kell viszont az erős kontúrozást, a sötét színeket és a túl sok bronzosítót, mert az a szeplős lányokon nagyon természetellenesen hat.

Ha a szeplőkhöz világos bőr társul, leheletkönnyű sminkben leszel a legszebb. Hangsúlyozd a szempilláidat, és használj átlátszó vagy enyhén rózsaszínes szájfényt vagy rúzst. Bronzos árnyalatú bőrnél az arany árnyalatai mutatnak nagyon jól az arcon. Az arany kerülhet a szemhéjra, de highlighterként az orcákra is, melyhez erőteljesebb korallpiros rúzs dukál.

Alkalomra viselj bronze smokey-t

Nem kell lemondanod a füstös hatású szemhéjpúderről csak azért, mert szeplőid vannak! Ám arra figyelj, hogy szemed kontúrozásához a fekete és a grafitszürke helyett bronz, illetve meleg barna árnyalatokat használj. Hidd el, a bronze smokey-t neked találták ki! Az erősebb szemsminkhez viselj natúr vagy enyhén színezett szájfényt, több nem is kell a ragyogáshoz.

A füstös smink kedvelői kipróbálhatják a zöld vagy kék – esetleg türkiz – színek árnyalataival készített variációt is. A lényeg, hogy ha hideg színtípusba tartozol, akkor mindig hideg árnyalatokat használj, és fordítva: ha meleg színeid vannak, akkor a meleg árnyalatokhoz nyúlj.

Forrás: Activebeauty