Így készíts tökéletes sminket Valentin-napra!
2020-02-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Az év legromantikusabb napja igazán romantikus sminket kíván. A tökéletes Valentin-napi smink elkészítéséhez az alábbiakban bemutatunk pár hasznos tippet és tanácsot.

 

Mit akarunk kifejezni a sminkkel?

A tökéletes Valentin-napi smink alkalomhoz illő. Ezalatt azt értjük, hogy igazodik ahhoz, hogy egy elegáns étteremben vacsorázunk, moziba megyünk vagy mondjuk otthon romantikázunk. Fontos, hogy ne legyen túl sok: tehát míg egy fényűző vacsorára érdemes komoly esti sminket készítenünk, addig egy közös főzőcskéhez nem kell a full make-up.

Valentin-napi színpaletta

A Valentin-nap színe egyértelműen a piros, amely egy női neszesszerben számos formában feltűnhet: használhatunk piros rúzst, piros körömlakkot, de akár egy erősebb árnyalatú pirosítót is. A túlzások elkerülésére azonban ismét felhívnánk a figyelmet: ügyeljünk arra, hogy ne halmozzuk a piros színű szépségtermékeket! Ajkunk és körmünk pompázhat egyszerre ebben a szerelmes árnyalatban, de akkor az orcánk és a szemfestésünk legyen jóval visszafogottabb és természetesebb.

 

Tökéletes alapok

Az olyan fontos alkalmak esetében, mint amilyen például a Valentin-napi randevú is, nem érdemes új termékekkel és technikákkal kísérletezgezni – így elkerülhetjük, hogy a rosszul sikerült smink miatt elkéssünk és idegesek legyünk vagy egy új szépségcucc allergiás reakciókat váltson ki a bőrünkön. Mindezeken túl fontos, hogy a randismink tartós legyen, ezért használjunk primert, amelyen egyrészt sokkal szebben mutat az alapozó, másrészt pedig megakadályozza, hogy az esetleges örömkönnyek esetén elkenődjön a festék az arcunkon.

Csókra kész ajkak

Akár szemhangsúlyos, akár szájhangsúlyos sminket készítünk, azért ezen a napon mégis csak az ajkunk van fókuszban… Hogy igazán csókolnivaló legyen a szánk, vessük be az alábbi trükköket:

- Valentin-nap előtt egy vagy két nappal radírozzuk le ajkunkat, hogy eltüntessük az elhalt hámréteget. Ehhez beszerezhetünk ajakradírt, amely kifejezetten a száj érzékeny bőrének hámlasztására lett kifejlesztve, de házilag is készíthetünk a célra tökéletesen megfelelő mixet cukorból és mézből.

- A randevút megelőző napokban és Valentin-napon is lelkiismeretesen használjuk az ajakbalzsamot, naponta többször is, hogy ajkunk puha és hidratált maradjon.

- A rúzsozás előtt ajkunkra is tegyünk primert (olyat, amely az ajakra való!), hogy tartósabb és precízebb legyen a végeredmény. Így a vacsora és a sok-sok csók után se fog lekopni a szín.

- Használjunk ajakkontúr ceruzát is, mert ez megakadályozza, hogy a rúzs szétfolyjon és elkenődjön!

- Miután feltettük a színt, az ajkunk közepére tegyünk egy kevés szájfényt is, hiszen ettől még dúsabbnak és kívánatosabbnak fog tűnni a szánk.
Forrás: Activebeauty