Így készíts fürdőbombát házilag
2021-10-12  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Alaprecept

Hozzávalók:

70 g kókuszolaj

200 g szódabikarbóna

100 g citromsav (élelmiszer minőségű)

100 g étkezési keményítő

Elkészítés:

Tedd a kókuszolajat egy edénybe, és lassú tűzön melegítsd meg. Eközben egy tálban keverd össze a szódabikarbónát, a citromsavat és az étkezési keményítőt, majd ehhez öntsd hozzá az olvadt kókuszolajat, és alaposan gyúrd össze. A massza állaga olyan legyen, mint a sütitészta. Ezt jól nyomkodd bele egy gömbforma két felébe, majd ezeket illeszd össze. Ezután óvatosan szedd ki a formából, majd a fürdőbombát tedd éjszakára a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon.

Ebből az alapreceptből rengeteg különböző fürdőbombát tudsz készíteni. Ha szeretnél, adhatsz hozzá festéket, csillámokat vagy illatokat. Mindössze arra kell figyelned, hogy a szódabikarbóna és a citromsav aránya mindig 2:1 legyen.

A kókuszolaj gyengéden ápolja a bőrt, de természetesen használhatsz helyette mást is – például baba- vagy olívaolajat, de akár sheavajat is.

Ha színes fürdőbombát szeretnél készíteni, akkor ételszínezőt válassz, ez ugyanis nem irritálja a bőrt. Ezen kívül ajánlott por vagy zselé állagút választanod, ugyanis ha a folyékony mellett döntesz, akkor nagy eséllyel nem szilárdul meg a fürdőbomba.

Illatos kávé fahéj fürdőbomba

Hozzávalók:

70 g kakaóvaj

200 g szódabikarbóna

100 g citromsav (élelmiszer minőségű)

100 g étkezési keményítő

10 csepp kávé illóolaj

10 csepp fahéj illóolaj

barna ételszínezék

Elkészítés:

Lassú tűzön olvaszd fel a kakaóvajat. Eközben keverd össze egy tálban a szódabikarbónát, a citromsavat és a keményítőt. Ezután öntsd hozzá a kakaóvajat és az illóolajokat, majd alaposan keverd el. Ehhez adj némi barna ételszínezéket, hogy tejeskávé színű legyen a massza. Nyomkodd bele a formába, majd óvatosan szedd ki belőle, és egy éjszakára tedd a hűtőbe pihenni.


Színes fürdőbomba gyerekeknek

Hozzávalók:

70 g babaolaj/kókuszolaj

200 g szódabikarbóna

100 g citromsav (élelmiszer minőségű)

100 g étkezési keményítő

kb. 25 csepp ételszínezék (számodra szimpatikus szín)

Elkészítés:

A kókuszolajat olvaszd fel lassú tűzön. Egy tálban keverd össze a szódabikarbónát, a citromsavat és a keményítőt, majd csepegtesd bele az ételszínezéket. Ha több különböző színű fürdőbombát szeretnél készíteni, akkor szedd kisebb adagokra a masszát, és mindegyikhez adj másik színt. Gyerekek számára nyugodtan készíthetsz más formájú fürdőbombát is: válassz egy számodra szimpatikus formát, és abba nyomkodd bele a színes masszát. Akár sütikiszúróval is készíthetsz extrább formájú fürdőbombákat! Karácsonyi ajándéknak például nagyon jól mutat egy karácsonyfa vagy egy csillag formájú. De akár egymásra is rétegezheted a különböző színű masszákat, így még színesebb lesz a végeredmény. Ha kész vagy, akkor szedd ki a formából, majd egy éjszakára tedd a hűtőbe pihenni.


Forrás: Activebeauty