Honnan tudod, hogy szeret? – 10 biztos jel
2024-01-30  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Hogyan tudod meg, hogy valaki szeret téged? Nehéz kérdés. Hogy miért? Mert sokszor a saját érzéseinkkel sem vagyunk tisztában, nem, hogy belelássunk egy másik ember szívébe. Persze jó jel, ha láthatóan örül, amikor találkoztok, feltűnően érdeklődik irántad, és odafigyel arra, amit mondasz, de ettől még lehetsz bizonytalan. Esetleg azért, mert félsz, hogy amit ő érez, az nem ugyanaz, mint amit Te iránta.

De mit is jelent a szerelem?

A szerelem egy intim szoros kapcsolat, szenvedéllyel és elkötelezettséggel karöltve.

De attól még, hogy szeretsz valakit, még nem mindegy, hogy miként fejezed ezt ki felé. Különösen akkor, ha nem egyforma a szeretetnyelvetek sem. Hogy segítsünk, összegyűjtöttünk 10 olyan jelzést, amely pontosan és bizonyosan megmutatja, hogyan érez a másik irántad!


1. Nyilvánvaló a testbeszéde

Ha a szavai nem is, a teste sok mindent elárul. Feléd fordul, elpirul, felveszi Veled a szemkontaktust, közel hajol hozzád. Ez mind pozitív jelzés irányodba.

2. Fontosak számára a Te igényeid

Odafigyel Rád, megjegyzi, hogy mit szeretsz, és mit nem. Számíthatsz rá, ha segítségre van szükséged, akár úgy, hogy átszervezi miattad a napját is. Természetesen nem mondd le a saját igényeiről, de igyekszik mindent úgy alakítani, hogy Neked is jó legyen.

3. Tiszteletteljesen vitázik

Nincs kapcsolat konfliktus nélkül, de nem mindegy, hogy egy-egy ilyen vita milyen hangnemben zajlik le. Ha valaki szeret, akkor még veszekedés közben sem felejti el, hogy egy csapatban vagytok, és a megoldásra törekszik a sértegetésed helyett.

4. Értékeli a véleményedet

A jó kommunikáció része az egymás meghallgatása is. Ha fontos vagy a párodnak, akkor odafigyel arra, amit mondasz, és elfogadja a véleményedet. Még ha nem is ért egyet Veled mindenben, hagyja, hogy Te is megoszd a gondolataidat.

5. Minden támogat

Egy csapat vagytok, egy célért, egy hajóban eveztek. Onnan tudhatod, hogy valaki szeret, ha mindig mindenben ott van mellett, és bármikor segítő jobbot nyújt feléd. Mindezt természetesen önzetlenül, nem vár cserébe jutalmat, azért teszi, mert fontos vagy neki.

6. Tisztel

Egy boldog kapcsolatban a kölcsönös tisztelet is elengedhetetlen. Tiszteled a másik véleményét, a céljait, az idejét, az értékrendjét.

7. Érdekli minden, ami számodra fontos

Attól, hogy két ember egy párt alkot, még feltétlenül jelenti azt, hogy közös mindenben az érdeklődésük. De az mutatja ki legjobban az egymás felé érzett szerelmüket, hogy ettől függetlenül is kíváncsiak azokra a dolgokra, amelyeket a párjuk szenvedélyesen űz.

8. Megpróbálja a Te szeretetnyelveden kifejezni az érzelmeit

Nem vagyunk egyformák. Van, akinek egy ölelés többet jelent minden szónál, mások viszont szeretik hallani is, hogy a párjuk szerelmet valljon nekik. Ha azt látod, hogy a kedvesed erőfeszítéseket tesz azért, hogy átvegye a Te szeretetnyelvedet, akkor biztosan fontos vagy számára.

9. Kommunikál Veled

Ha valaki szeret Téged, akkor akár a semmiről is képes beszélgetni órákig. Őszinte és nyílt, nincs előtte tabutéma, amelyben ne fordulhatnál hozzá akár tanácsért, akár támogatásért. A folyamatos kommunikáció egy valódi kapcsolat egyik alappillére.

10. Felvállal

Mindenki előtt, aki számára fontos. Bemutat a családjának, a barátainak, és párjaként tekint Rád. Mások előtt kiemeli a jó tulajdonságaidat, és igyekszik bevonni Téged élete minden részébe.

 

Az emberek különbözőek, így másként fejezik ki az érzéseiket is. De, ha figyeled a fenti jeleket, akkor könnyedén megbizonyosodhatsz róla, hogy a párod, miként érez irántad.

 

Ez is érdekelhet! - Az 5 szeretetnyelv, mely meghatározza kapcsolatainkat