Honnan tudhatod, hogy tetszel egy kollégádnak? – 6 bizonyíték
2021-03-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Néha nyilvánvaló a vonzalom, máskor viszont túl komplikált. Egy munkahelyi románc viszont az egyik, ha nem a legnehezebb ügy, ha szerelemről van. Minden munkahely eltérően áll hozzá ehhez a témához. Vannak cégek, ahol szigorúan tilos, míg máshol lazábbak a szabályok. De mindegyik esetén örök igazság, hogy csak akkor szabad belevágnod, ha biztos vagy benne, hogy megéri. Ha érdemes valakiért akár az állásodat is kockáztatnod.

De honnan tudhatod, hogy Te is tetszel annak a munkatársadnak, aki Neked is bejön?

1. bizonyíték: Mindig ott van, ahol Te.

Úgy érzed, hogy az irodában, vagy még azon kívül is, állandóan összefuttok? Még olyan helyeken is, ahol egyébként szerinted semmi dolga nem lenne? A tárgyalóban mindig a melletted lévő székre ül le, vagy nincs olyan nap, hogy ne pont akkor ebédelne, amikor Te szoktál? Ezek apróságok, mégis figyelemreméltó jelzések. Valószínűleg bizonytalan a Te hozzáállásodban, és próbálja felmérni a lehetőségeit, mielőtt komolyabb lépésre szánná el magát.

2. bizonyíték: Benne van minden munka utáni programban, ha Te is részt veszel.

Lehet, hogy korábban sosem járt el a kollégákkal közös esti sörözésekre vagy mozizásokra, de az utóbbi időben mégse hagyna ki egyet sem, ha Te is ott vagy. Egy-egy ilyen alkalom remek lehetőséget kínál számotokra kicsit közelebbről megismerkedni, és jobban betekintést nyerni a munkán kívüli életetekbe. Szabadon beszélgethettek, anélkül, hogy bármiféle elköteleződéssel járna.

3. bizonyíték: Olyan dolgokat is tud rólad, amit más kollégák nem.

A közösségi média korában több csatornán is lehetőségetek van a kapcsolattartásra az irodán kívül. Ettől függetlenül a legtöbb munkatársadat egyáltalán nem érdekli, hogy mit osztasz meg magadról az Instán vagy a Facebookon. De, ha valaki olyan dolgokat említ meg egy beszélgetés során, amit csak ezeken az oldalakon láthatott rólad, akkor ez világosan mutatja, hogy érdeklődik irántad, és része szeretne lenni az életednek. Legközelebb, ha egy posztodra reagál, akkor küldj Te is neki egy üzenetet, és kérdezd meg, milyen volt a napja, vagy mit tervez a hétvégére. Egy ilyen csetelés jó módszer lehet arra, hogy megtudd, nyitott-e többre a munkahelyi ismeretségeteknél.

Ezt is olvasd el! - Beleszerettél a legjobb barátodba? 6 ok, amiért működhet

4. bizonyíték: Többször beszélget Veled, mint másokkal.

Ha olyan személyiség, aki szinte mindenkivel beszélget és kávézik napközben az irodában, akkor ő szimplán egy társaság középpontja típus, semmi több. De, ha azt veszed észre, hogy leginkább Téged tüntet ki a figyelmével, hozzád mindig van egy kedves szava, vagy egy poénja, amivel megnevettethet, az már sokat sejtet a szándékairól. Ilyenkor ne csak arra figyelj, hogy mit mond, hanem arra is, hogyan. A testbeszéde ugyanis sokat elárul a legbensőbb érzéseiről.

5. bizonyíték: A legapróbb részletekre is emlékszik Veled kapcsolatban.

Bizonyára több kollégáddal is szoktál napi szinten beszélgetni, sokszor ugyanazokról a lényegtelen dolgokról, újra és újra. De vele más. Ő emlékszik minden mondatodra, az egyik beszélgetést ráépíti az előzőre, és még a legapróbb részleteket sem felejti el. Miért? Mert fontos vagy számára. Minden lehetőséget megragad, minden percet kihasznál, csak hogy a társaságodban lehessen, még mielőtt mindketten hazaindulnátok.

6. bizonyíték: A barátai furcsán viselkednek, ha Te is ott vagy.

Mindenkinek vannak barátai a munkahelyén, néhány olyan kolléga, akikhez a legszorosabb kapcsolat fűzi. Bizonyára a Te munkatársad sem kivétel. Észrevetted már, hogy miután beszélgettetek ő odamegy ezekhez a barátaihoz, és láthatóan megbeszélnek valamit? Lehet, hogy rólad érdeklődnek, mert tisztában vannak vele, hogy a kollégád milyen érzelmeket táplál titokban irántad.

Egy munkatárssal randizni sosem egyszerű történet. Óvatosnak és körültekintőnek kell lenned, különösen, ha szigorú szabályok vannak érvényben a cégednél. De, ha úgy érzed, hogy nincs kockázat, akkor miért ne adhatnál esélyt egy ilyen kapcsolatnak?