Beleszerettél a legjobb barátodba? 6 ok, amiért működhet
2020-06-22  /  Szerző:   /   Egyéb, Szerelem

Mindig kicsit furcsa, kicsit ijesztő, de ugyanakkor nagyon is izgalmas dolog, ha két jó barát egymásba szeret. Bár sokan vitatják, hogy létezik egyáltalán férfi-nő barátság, mégis sok példa akad rá világszerte. És amiért vitatják a fogalom létezését az pont az, hogy egy ilyen barátság könnyen átalakulhat szerelemmé.

Szakemberek szerint viszont igenis sikeresek lehetnek az olyan párkapcsolatok, ahol a felek a legjobb barátjuknak tartják a társukat. Hogyan lehetséges ez?

Olvass tovább, és ismerj meg 6 döntő érvet, amiért működhet egy szerelem a legjobb barátoddal!

1. Mert már jól ismer.

Talán jobban is, mint Te saját magadat. Tudja jól, hogy utálsz korán reggel kelni, és azt is, hogy éjfélkor is képes vagy kiüríteni a hűtőszekrényed teljes tartalmát, ha ahhoz van kedved. Hallott már az álmaidról, a kedvenc könyvedről, és azzal is tisztában van, hogy milyen mozifilmre nem szabad Téged elcipelni. Nagyon jól ismer, de ebben az a legjobb, hogy az összes rossz tulajdonságod, és idegesítő jellemvonásod ellenére is a barátod marad.

2. Mellette önmagad vagy.

Mivel már szinte mindent tud rólad, semmi szükség arra, hogy megjátszd magad, vagy másnak próbálj látszani előtte, mint amilyen valójában vagy. Látta már a legrosszabb formádat, de a legjobbat is.

Ezt is olvasd el! - 6 dolog, melyet tudnod kell, mielőtt párkapcsolatot alakítanál ki egy barátoddal

3. Megbíztok egymásban.

Vannak a barátok, akik összesúgnak a hátad mögött, és jól kibeszélnek, amikor nem figyelsz. És van a legjobb barát, aki soha el nem árulna, és ezt Te is tudod, mert a legféltettebb titkaidat is rá mered bízni. Ő az, akinek a vállán minden alkalommal kisírhatod magad, és aki megvéd minden helyzetben, mások előtt is.

4. Közös az érdeklődési körötök.

Lehet, hogy mind a ketten éjjel-nappal csak olvasnátok, vagy imádtok teniszezni. Mindegy, hogy mit szoktatok, és szerettek együtt csinálni, biztosan sok olyan közös programotok van, ahol számtalan maradandó emléket gyűjthettek, ami még inkább összekovácsol titeket.

5. Vannak saját, külön elfoglaltságaitok is.

Mivel tökéletesen megbíztok egymásban, megmarad az a fajta szabadságod, hogy önmagad lehess, és a saját életedet élhesd, benne külön tevékenységekkel és programokkal. Elmehetsz egy hosszú hétvégés wellnessre a lányokkal, vagy bulizhatsz a haverokkal. Megteheted, mert nem kell a másik előtt semmit titkolnod, vagy tettetned.

6. Örökké a legjobb barátod lesz.

Történjék bármi a legjobb barát mindig a legjobb barát marad. Bármilyen nehézséggel is kerültök szembe, együtt, a legjobb barátoddal közösen kell megoldanod. Azzal az emberrel, akiben a legjobban megbízol, aki mindenben támogat, és mindig ott áll melletted.

Bárhogyan is, a legjobb barát nagyszerűvé teszi az életedet. Segít felállni a legnagyobb gödörből. A kezét nyújtja feléd, ha egyedül elesnél. Támaszod, ha úgy érzed összedől körülötted a világ. Miért ne élhetnéd le az egész életedet egy olyan ember mellett, aki a leginkább ismer, és az összes rossz tulajdonságod ellenére is a legjobban szeret?