Hasznos tippek, hogy tovább friss maradjon a nőnapi virágod
2021-03-08  /  Szerző:   /   Egyéb, Rúzs

Aggódsz, hogy elfonnyad a nőnapi virágod? Csupán pár tennivalód van vele és újra ontja majd bimbóit!

Ma még csodálatosan virít, de mi lesz egy hét múlva?

A vágott virág szárát minden nap egy picit metszd vissza. Friss vizet is naponta tegyél a vázába. Hűvös és ne erősen napos helyre pakold a virágot. Így 2 hétig is megtarthatja szirmait.

A cserepeseknél már picit több a tennivaló. Az mindegyikre érvényes, hogy az elszáradó virágszirmokat el kell távolítani. Az afrikai ibolyának mindig alulról a tálkájából pótolj folyadékot. Levelei, szárai elrothadnak, ha víz éri őket. Egy hűvös ablakpárkányon évekig onja bimbóit. 

A minirózsa elvirágzott szárrészeit metszd vissza, így újabb és újabb virágot nevelő szárat indít majd el.

A cserepes hagymásoknál, a tulipánnál, a nárcisznál, a jácintnál fontos, hogy ne dobd ki a hagymát, ha elvirágzott. Egyre ritkábban locsold, a virágrészt vágd ki és hagyd, hogy a hagyma magába húzza a sok energiát az elszáradó levelekből. Benne hagyhatod a cserépbe , de tedd egy hűvösebb ,sötét helyre. Ősz végégig csak 3-4 hetente nedvesítsd meg talaját. Télen hetente több locsolással újra virágzásra bírhatod. Vagy májusban ültesd ki a kertbe és jövő tavasszal ott fog új virágot nevelni.

A kankalin vagyis a primula igen érzékeny. Alulról locsold, naponta egy kis mennyiséget adj neki. Az elhervadó virágot csípd le. Hűvös helyre rakd, és ha lehet a fagyok múltával kerüljön ki a szabadba.

A korall virág pozsgás ezért 10-12 napnál ne öntözd sűrűbben, hagyd, hogy kissé kiszáradjon talaja. Szeret világos ablabkpárkányon élni, ha beindul csodás bokros, virágos növényed lesz.

Forrás: Blikk