Kutyával könnyebb ismerkedni? 4 érv, hogy azonnal be kell szerezned egy kiskedvencet!
2019-09-27  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi Nem véletlenül tartja a mondás, hogy bármilyen filmet el lehet adni, ha szerepel benne egy kutya. Miért ne működhetne ugyanez a párválasztásnál?

Sok előnye van annak, ha kutyát tartasz. Felelősségre tanít, fejleszti a fizikai és mentális egészséged, nem utolsó sorban pedig feltétlen szeretet és odaadást nyújt számodra, amikor a leginkább szükséged van rá.

Emellett van még egy fontos haszna, ha egy kutyával osztod meg az életed. Kutatások szerint ugyanis könnyebben találhatsz rá a párodra is. Cikkünk folytatásában olvasd el a legfőbb indokokat!

1. A kutyád vonzóbbá tesz

Kimutatták, hogy az emberek 60 százaléka vonzóbbnak talál egy olyan embert, akinek van házi kedvence, mint akinek nincs. A kutyát sétáltató emberek ugyanis bizalmat keltenek másokban.

Ez is érdekelni fog! Így válaszd ki a személyiségedhez legjobban illő kutyafajtát

2. A kutyád megközelíthetőbbé tesz

A kutyus jó alkalmat kínál egy beszélgetés elkezdéséhez. Egy kedvencét sétáltató embert Te is bátrabban szólítasz meg. Vagy egyszerűen csak odamész az állathoz, és becézgetve megsimogatod. Az első lépésen már túl is vagytok. Innentől pedig csak rajtad múlik, hogy mit hoztok ki a helyzetből.

3. A kutyád szerethetőbbé tesz

A könnyebb kezdeményezési lehetőségeken túl, a kutyád lényegében egy mértékjelzője annak, hogy mennyire vagy romantikus alkat. A felmérések ugyanis rávilágítottak arra, hogy az emberek általában hűségesnek, jószívűnek, és kedvesnek gondolják az állattartókat. Emellett pozitív készségekkel is felruházzák őket gondolatban, így nem csoda, ha szerethetőbbnek hiszik őket.

4. A kutyád megtanít jobban szeretni

Úgy tartják, hogy akit szoros kötődés fűz össze a kutyájával, az a párkapcsolataiban is ragaszkodóbb. Szakemberek azt is igazolták, hogy aki már gyerekkora óta nagy állatbarát, felnőttként ez pozitívan kihat a személyiségére, sokkal együttérzőbb, és kellemesebb partner lesz. Így nem csak azért lehetsz vonzó, mert kutyád van, hanem szeretni is megtanítanak az állatok.

Persze a fenti állítások nem csupán a romantikus kapcsolatok esetén bizonyulnak igaznak. Egy kutya segíthet egy barátság helyrehozásában, vagy új ismeretségek szerzésében is.

Szóval ezentúl, ha épp kutyát sétáltatsz, és meglátod álmaid pasiját, aki szintén a kedvencével arra jár, akkor bátran menj oda hozzá, és kezdj el beszélgetni vele az állattartás szépségeiről. Csak emlékezz vissza, egy kutyával az oldaladon Te is vonzónak, és szimpatikusnak tűnsz mások számára.

par