Buddha bowl
Hozzávalók (2 adag):
-400 g csirkemell
-150 g basmati rizs
-150 g koktélparadicsom
-160 g csemege kukorica
-160 g vörösbab (konzerv vagy főtt)
-1 kis fej lilahagyma
-200 g natúr joghurt
-2 gerezd fokhagyma (a joghurtba)
-Só, bors ízlés szerint
-Friss zöldfűszerek (pl. petrezselyem, snidling)
Elkészítés
Alap elkészítése:
Főzd meg a basmati rizst sós vízben a csomagoláson jelzett módon.
A csirkemellet sóval, borssal és kevés zöldfűszerrel fűszerezve süsd át serpenyőben, amíg szép aranybarna nem lesz.
Zöldségek előkészítése:
A koktélparadicsomot megmossuk, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
A csemegekukoricát és a vörösbabot öblítsük le, és hagyjuk lecsepegni.
Szósz készítése:
A joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy kevés zöldfűszerrel.
Tál összeállítása:
A tál közepére helyezd az öntetet, majd köré rendezd a csirkemellet, a rizst és a zöldségeket csoportokban, hogy színes és harmonikus legyen.
