Honnan tudhatod, hogy megcsókolhatod?
2022-12-19  /  Szerző:   /   Egyéb, Randi

Kutatások szerint, az emberek több, mint 90%-a pontosan emlékszik élete első csókjára, és ez az élmény örökre elraktározódik a szívünkben.     

Ugyanakkor óriási talány minden bimbózó románc esetén, hogy mikor is jön el az első csók pillanata.

Jól tudjuk, hogy erre nem létezik matematikai képlet, sem pontosan megjósolható forgatókönyv, azért van néhány jel, amely segíthet.

 Az első randi az első lehetőség egy csókra

Az első találkozásban már ott rejlik a lehetőség. Semmi nem kötelező, semmit nem kell elsietni, de ha már az első pillanattól szinte egy hullámhosszon vagytok, akkor miért is ne lehetne egy csókkal koronázni az estét? A másik tekintete, testbeszéde, a beszélgetés témája, vagy csak az a bizonyos szikra, mind szerepet játszanak abban, hogy mikor érett meg a helyzet egy próbára. Persze senki nem szeretne bolondot csinálni magából, és erős visszatartó tényező a visszautasítás esélye, ezért gyakran túlanalizáljuk a helyzetet, így a lehetőség könnyen elszállhat.

Nem kell elsietned

Ahelyett, hogy már a randi elején fejest ugranál, inkább várj. De azért ne túl sokáig. Ha hamar próbálkozol, akkor a másik esetleg megijed, még akkor is, ha egyébként felejthetetlen csók volt számára. De jobb, ha megteremted a megfelelő pillanatot és körülményeket, például búcsúzáskor, vagy séta közben az este vége felé, amikor már kellően megnyíltatok egymás felé.

Ez is érdekelhet! - Hogyan tedd meg az első lépést, tippek különböző helyzetekre

Figyelj a jelekre!

Figyeld meg a szemeit. Ha csillognak, amikor Rád néz, az megsúgja számodra, hogy izgatottan várja a következő lépést. Különösen beszédes, ha felveszi Veled a szemkontaktust, többször is egymás után mélyen a szemedbe néz, és láthatóan kizárja a külvilágot.

Vedd észre, ha megérint. Egy érintés mindig egy jelzés a közeledésre, egy gesztus a nyitottságra.

Az ajkait se feledd, ha idegesen harapdálja, akkor valószínűleg ő is arra gondol, amire Te.

Ha közelebb hajolsz hozzá, és ő láthatóan nem húzódik el, abból bátorságot meríthetsz.

És ne feledd, ha elsőre nem sikerül tökéletesre, mert mindketten izgultok, és kicsit esetlennek tűntök, az nem jelenti semminek sem a végét. Egy csók bármikor megismételhető, és hidd el, egyre csak jobb lesz!